Kronprinsen på pøbelbesøk

Kronprins Haakon fikk klar beskjed om å klippe seg under dagens besøk hos SFF i Sandnes. I kveld delte han ut årets pøbelpris til Tore Christiansen.

Video Pøbelpris

Eddi Eidsvåg og Tore Christiansen

Eddi Eidsvåg og Tore Christiansen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Pøbelgeneral Eddi Eidsvåg og gründer Tore Christiansen tok imot kronprins Håkon hos SFF i Sandnes i dag.

– Nå er det heldigvis ikke jeg som er midtpunktet. Det er pøblene, men jeg skal prøve å geleide de rundt sammen med pøbelsjefen selv, sier Christiansen.

– Jeg er veldig stolt. Vi har hatt pøbelseminar og blitt en del av kronprinsparets fond som gjør at han kommer på besøk og ser hvordan det går med oss. Han er veldig fornøyd med det vi gjør og vi er veldig fornøyd med han, sier Eidsvåg.

Kronprins Håkon hos SFF

Kronprins Haakon på besøk hos SFF.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Mange muligheter med samarbeidet

Tore Christiansen får pøbelprisen i kveld for sitt sosiale engasjement. Christiansen har ansatt både pøbler og psykisk utviklingshemmede i bedriften sin. Kronprinsen var imponert over det han så.

– Det er veldig flott at næringslivet ser på sin rolle i samfunnet som litt større enn et å få bunnlinjen til å bli størst mulig. Jeg teror det blir et bedre miljø i bedriften og det ligger mange muligheter i det å samarbeide slik de gjør her på SFF med f.eks. pøbelprosjektet, sier kronprins Haakon.

Kronprinsparet har engasjert seg i sterkt pøbelprosjektet til Eddi Eidsvåg, og ser nærmest på pøbelbegrepet som en æresbetegnelse.

– Jeg har lært av Eddi at pøbel betyr «folket». De bruker begrepet litt annerledes enn det som er vanlig for de fleste andre. Så på den måten, ja, jeg føler meg som en pøbel selv også, sier han.

Christiansen er kronet «Årets pøbel»

Tore Christiansen får pøbelprisen 2011 av kronprins Håkon

Tore Christiansen får pøbelprisen 2011 av kronprins Haakon.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Prisen ble delt ut på hotell Residence i Sandnes i kveld klokken 19.00. Kronprins Håkon overrakte pøbelstatuen mens Eddi Eidsvåg ga Tore Christiansen diplomet med tittelen «Årets pøbel».

– Tusen takk for denne fantastiske hedersbevisningen. Jeg vil først og fremst si takk til kronprinsen og kronprinsparets fond for det engasjementet som de viser for unger i det vidstrakte land. De gjør mye for å få ungdom som er på vei ut på sideveier tilbake der de har å gjøre, i skole og arbeid, sa Christiansen i takketalen.

Tore Christiansen

Tore Christiansen ble kåret til Årets Pøbel 2011.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Vårt kongehus er fullt av empati, innlevelse, sympati og bidrag til folket. Det er jeg veldig stolt av å få være en liten del av, la han til.

– Et påfyll av motivasjon

Han takket også pøbelgeneral Eddi Eidsvåg og alle de involvere i Pøbelprosjektet.

– Det er en fornøyelse å være i nærheten av deg Eddi. Du er en utrolig motivasjon. Stor takk til Eddi og alle de som springer bak han i Pøbelprosjektet og rydder etter han skal også ha sin honnør, sa Christiansen.

– Jeg lover at jeg skal brenne for pøbelprosjektet og prisen, og dette har vært et påfyll av motivasjon, sa han.