Katusja nyter godt av Kristoffs suksess

Alexander Kristoffs mange seire har sikret laget hans Katusja en plass i de beste sykkelrittene. Men for sin egen del er det ikke aktuelt å plukke flere poeng for å klatre på verdensrankingen.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff er svært fornøyd med sin egen innsats i år.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

En fantastisk sesong med 14 seiere så langt, har sendt Alexander Kristoff opp på en 6. plass på lista over verdens beste syklister.

Alexander Kristoff spurtet til seier i Cyclassics-rittet i Hamburg mot både Marcel Kittel og André Greipel søndag.

– Det har gått over all forventning. Nå er også høstsesongen reddet, etter seieren på søndag. Det er kult å være så langt oppe på verdensrankingen, og det er fortsatt et par løp igjen i år som jeg kan få poeng for, sier sykkelproffen til nrk.no.

– Ikke overrasket

Lagkameratene på Katusja får også nyte godt av poengene Kristoff har sanket. Det er med på å sikre en plass i de store rittene.

– De 15 beste lagene får garantert World tour-lisens, og det er poengene til rytterne på laget som teller, så slik sett er det viktig, sier han.

– Hva skyldes denne suksessen, er det nøye planlagt eller er det en kjempeoverraskelse at formen er så bra?

– Det er ikke så veldig overraskende, jeg føler at jeg har vært bedre og bedre for hvert år, men at jeg plutselig er så bra at jeg vinner nesten hvert løp hadde jeg ikke forventet, sier Kristoff.

Bygger laget rundt Kristoff

Den store suksessen har imidlertid ikke gjort at syklisten har lyst til å bytte sykkellag sånn uten videre.

– Jeg trives veldig godt hos Katusja. De satser på meg og de bygger laget rundt meg. Gir de meg et bra tilbud som kan matche andre klubber jeg er i dialog med blir jeg nok værende, sier han.

Selv har han mulighet til å ta enda flere poeng, slik at han kan klatre enda lenger opp på lista. Det innebærer at han må sykle så mange ritt som mulig i løpet av høsten, men det er andre og viktigere ting som venter.

– Det er ikke aktuelt før jeg har hatt bryllup i oktober, og etter det er det bryllupsreise til Maldivene, sier syklisten med et bredt glis rundt munnen.

Katusja nyter godt av Kristoffs suksess

VIDEO: I dag besøkte sykkelproffen NRK Rogaland, hvor han blant annet fortalte at han gleder seg til å gifte seg i oktober.