Hopp til innhold

Kristoff om tronskiftet: – På tide at noen tar et steg opp og fyller tomrommet

Alexander Kristoff var helt suveren da han vant andre etappe av Arctic Race. Han viste Thor Hushovd ryggen og bekreftet at tronskiftet i norsk sykkel nå var et faktum.

Kristoff knuser konkurrentene

Alexander Kristoff var suveren på oppløpet i Alta. Thor Hushovd kan skimtes bak Kristoff i sin BMC-drakt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Skjermdump Instagram.com

Denne skjermdumpen fra Thor Hushovds instagramkonto viser hvordan Hushovd selv ser på dagens etappe som et troneskifte. 'Throne of change' (Tronskiftet) er bildetittelen.

Foto: Skjermdump Instagram.com

– Det var deilig. Det var kaos og jeg fikk god hjelp av laget, men vi hadde ikke noe særlig opptrekk, sa Alexander Kristoff til TV 2 etter målgang.

Kristoff var i en egen klasse på oppløpet og Thor Hushovd var nærmest, men hadde i realiteten aldri en sjanse på oppløpet. Edward Theuns kom på tredje og spurtkanonen Marcel Kittel kom på fjerde.

På spørsmål om dette var det lenge varslede tronskiftet sa Kristoff seg enig.

– Han begynner jo å telle på knappene nå, det er ikke lenge igjen av hans karriere. Så det er på tide at noen tar et steg opp og fyller tomrommet, sa Kristoff til pressen etter rittet og la spøkefullt til om Hushovds innsats:

– Han var sprek den gamle karen, sa en smilende Kristoff etter målgang.

– Glad jeg tok det

Kristoff var fornøyd med å ha slått alle konkurrentene etter målgang.

– Det var digg. Kittel var der, og Hushovd så sterk ut på slutten så jeg er glad jeg tok det, sa Kristoff til TV 2.

Det var en bortimot flat etappe mellom Honningsvåg og Alta og etter 207 kilometer var det duket for et spurtoppgjør, selv om flere forsøkte å gå fra front i den siste lille stigningen mot oppløpet.

Lars Petter Nordhaug (Belkin Pro Cycling) tar på seg den blå ledertrøya

Lars Petter Nordhaug beholder den blå ledertrøya i Arctic Tour. Han kom inn sammen med hovedfeltet på fredagens etappe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Jeg er fornøyd at jeg er der. En liten periode jeg trodde jeg kunne ta det, men så stivnet beina, sa Hushovd til TV 2 etter målgang.

Mange hadde spådd en duell mellom Alexander Kristoff og Marcel Kittel – to av de største spurtprofilene i inneværende sykkelsesong. Sammen tok de to sprinterne seks etappeseire i Tour de France.

Men Thor Hushovd kom på andreplass og Kittel endte på fjerde i det som var en tung spurt etter en liten stigning noen hundre meter før mål. Kristoff var den sterkeste.

Stor velt felte Kruijswijk

Åtte kilometer før mål smalt en IAM-ryter i bakken og dro med seg en betydelig del av feltet.

Over tjue ryttere havnet i bakken, men utenom Steven Kruijswijk ble ingen av favorittene hindret i større grad. Kruijswijk kom seg opp igjen i teten uten å tape tid.

Nordhaug påkjørt bakfra

Mannen som ledet etter første etappe, Lars Petter Nordhaug, opplevde en litt uheldig tissepause med over seks mil igjen til mål.

Han syklet seg opp i feltet og signaliserte at han trengte en liten pause på siden av veien. Idet han tok den ene foten ut av pedalen og bremset ned ble han påkjørt bakfra.

Det var Roubaix Lille Metropole-rytteren Baptiste Planckaert som kjørte på Nordhaug og nordmannen var tydelig oppgitt etterpå.

Han stoppet opp og fikset giret, men klarte å kjøre seg tilbake i feltet igjen.

Arctic Race

Rytterne har fått oppleve mye flott natur i Arctic Race

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal