NRK Meny
Normal

Kristoff om tronskiftet: – På tide at noen tar et steg opp og fyller tomrommet

Alexander Kristoff var helt suveren da han vant andre etappe av Arctic Race. Han viste Thor Hushovd ryggen og bekreftet at tronskiftet i norsk sykkel nå var et faktum.

Kristoff knuser konkurrentene

Alexander Kristoff var suveren på oppløpet i Alta. Thor Hushovd kan skimtes bak Kristoff i sin BMC-drakt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Skjermdump Instagram.com

Denne skjermdumpen fra Thor Hushovds instagramkonto viser hvordan Hushovd selv ser på dagens etappe som et troneskifte. 'Throne of change' (Tronskiftet) er bildetittelen.

Foto: Skjermdump Instagram.com

– Det var deilig. Det var kaos og jeg fikk god hjelp av laget, men vi hadde ikke noe særlig opptrekk, sa Alexander Kristoff til TV 2 etter målgang.

Kristoff var i en egen klasse på oppløpet og Thor Hushovd var nærmest, men hadde i realiteten aldri en sjanse på oppløpet. Edward Theuns kom på tredje og spurtkanonen Marcel Kittel kom på fjerde.

På spørsmål om dette var det lenge varslede tronskiftet sa Kristoff seg enig.

– Han begynner jo å telle på knappene nå, det er ikke lenge igjen av hans karriere. Så det er på tide at noen tar et steg opp og fyller tomrommet, sa Kristoff til pressen etter rittet og la spøkefullt til om Hushovds innsats:

– Han var sprek den gamle karen, sa en smilende Kristoff etter målgang.

– Glad jeg tok det

Kristoff var fornøyd med å ha slått alle konkurrentene etter målgang.

– Det var digg. Kittel var der, og Hushovd så sterk ut på slutten så jeg er glad jeg tok det, sa Kristoff til TV 2.

Det var en bortimot flat etappe mellom Honningsvåg og Alta og etter 207 kilometer var det duket for et spurtoppgjør, selv om flere forsøkte å gå fra front i den siste lille stigningen mot oppløpet.

Lars Petter Nordhaug (Belkin Pro Cycling) tar på seg den blå ledertrøya

Lars Petter Nordhaug beholder den blå ledertrøya i Arctic Tour. Han kom inn sammen med hovedfeltet på fredagens etappe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Jeg er fornøyd at jeg er der. En liten periode jeg trodde jeg kunne ta det, men så stivnet beina, sa Hushovd til TV 2 etter målgang.

Mange hadde spådd en duell mellom Alexander Kristoff og Marcel Kittel – to av de største spurtprofilene i inneværende sykkelsesong. Sammen tok de to sprinterne seks etappeseire i Tour de France.

Men Thor Hushovd kom på andreplass og Kittel endte på fjerde i det som var en tung spurt etter en liten stigning noen hundre meter før mål. Kristoff var den sterkeste.

Stor velt felte Kruijswijk

Åtte kilometer før mål smalt en IAM-ryter i bakken og dro med seg en betydelig del av feltet.

Over tjue ryttere havnet i bakken, men utenom Steven Kruijswijk ble ingen av favorittene hindret i større grad. Kruijswijk kom seg opp igjen i teten uten å tape tid.

Nordhaug påkjørt bakfra

Mannen som ledet etter første etappe, Lars Petter Nordhaug, opplevde en litt uheldig tissepause med over seks mil igjen til mål.

Han syklet seg opp i feltet og signaliserte at han trengte en liten pause på siden av veien. Idet han tok den ene foten ut av pedalen og bremset ned ble han påkjørt bakfra.

Det var Roubaix Lille Metropole-rytteren Baptiste Planckaert som kjørte på Nordhaug og nordmannen var tydelig oppgitt etterpå.

Han stoppet opp og fikset giret, men klarte å kjøre seg tilbake i feltet igjen.

Arctic Race

Rytterne har fått oppleve mye flott natur i Arctic Race

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal