Hopp til innhold

Konserthuset lekker

Det lekker vann fra utendørsamfiet og inn i det nye konserthuset i Stavanger. Det er usikkert hvor lekkasjene kommer fra, og hvordan de skal repareres. Prislappen kan bli på minst fire millioner.

Spellemann 2013 i Stavanger konserthus

I høst rant vann inn i Stavanger konserthus. Nå arbeides det med å finne ut hvor lekkasjen er.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det er en vannlekkasje. Vi vet ikke hvor den kommer fra. Hadde vi gjort det hadde problemene vært mindre enn det de er i dag, sier byggeleder Ole Hetland.

I våte perioder i høst rant det vann inn i konserthuset fra amfiet. Selv om skadene er små, må deler av amfiet, plen og plantefelt trolig fjernes for å finne årsaken.

Vil koste minst fire millioner

– Etter ferien begynner vi en prosess for å forsøke å kartlegge hvor lekkasjen er. Vi må ta av jord og stein og lete etter skader som har oppstått i belegget. Det kan være vi må undersøke noen titalls kvadratmeter, sier Hetland.

Arbeidene vil koste minst fire millioner kroner, ifølge anslag, og eieren av amfiet, Stavanger kommune må ta regningen.

– Vi må få løst problemet og ta det opp med kommunen. Det er det mange firma som har vært involvert i byggingen, så det er en utfordring, sier han.

Uklart hvem som har ansvaret

Det er derfor vanskelig å plassere ansvaret, og finne ut hva forsikringen dekker.

– Lekkasjen er trolig i sammenkoblingen mellom amfi og konserthuset. Det har ikke kommet noe vann inn i sentrale deler av konserthuset, kun på lagerrom og rampen ved der man tar inn varer, sier Hetland.