Hopp til innhold

Drømmer om seiersbilde fra Stavanger i 2018

Sjakkmiljøet og reiselivsbransjen har startet arbeidet med å få VM til byen om to år.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er verdensmester i sjakk. Nå vil sjakkmiljøet og reiselivsbransjen ha sjakk-VM til Stavanger, og konserthuset er lansert som arena.

Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

I natt ble VM-tittelen til Magnus Carlsen feiret med brask og bram i New York. Lenge før seiersrusen hadde lagt seg, hadde sjakkmiljøet og reiselivsbransjen i Stavanger planene klare: De vil jobbe for å få VM i sjakk i 2018.

Les også: Carlsen verdensmester etter dramatisk omspill: – Jeg er veldig, veldig lettet

Styreleder for sjakkturneringen Altibox Norway Chess, Kjell Madland, ser for seg et storstilt VM-arrangement i Stavanger konserthus.

– Konserthuset er byens storstue. Det er en fantastisk bygning med en enorm utsikt over innseilingen til Stavanger by. Bygget ligger veldig sentralt og har alle funksjoner.

Spellemann 2013 i Stavanger konserthus

Stavanger konserthus har tidligere huset sjakkturneringen Norway Chess. Nå vil arrangørene bak turneringen ha VM i sjakk til konserthuset.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Ved godt mot

Stavanger har allerede gode erfaringer med internasjonale sjakkturneringer gjennom Altibox Norway Chess. Regionen er godt kjent ute i verden for å ha en spektakulær ramme om arrangementene. Det gjør at Madland er ved godt mot.

– Jeg har god tro, det er viktig å være optimist. Det er en hard jobb å prøve å få VM til Stavanger, men jeg synes absolutt det er verdt forsøket.

Reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad, tror arbeidet blir spennende.

– Å få et VM, det henger høyt. Vi har en stor jobb foran oss, sier hun.

Carlsen-feberen herjer

TV-sendingene fra VM har ført til enorm sjakkinteresse. Tre millioner seere har fulgt sendingene på NRK i sene nattetimer. Tor Kjetil Larsen er formann i Stavanger Sjakklubb, og han merker at VM-seieren og Magnus Carlsens stjernestatus har mye å si for rekrutteringen av nye spillere.

– Barn og unge begynner å spille sjakk nå, og Magnus Carlsen bidrar til at folk får interesse for spillet, sier han.