NRK Meny
Normal

Kirkebygg utsatt for omfattende tagging

Politiet søker tips etter at Bakkebø kirke i Egersund ble funnet nedtagget etter helgen.

Tagging Bakkebø kirke

Slik ser inngangspartiet ved Bakkebø kirke ut, etter hærverket i helgen.

Foto: Jørgen Tore Omdal

Det var Dalane Tidende som først omtalte saken.

Kirkeverge i Eigersund Kirkelig Fellesråd, Jørgen Tore Omdal, forklarer at taggingen sannsynligvis har forekommet på lørdag eller søndag i pinsen.

– Det er omfattende skader på tre-fire vegger med bokstaver og signaturer, pluss på inngangsdøren av kirken, sier han til NRK.

På kirkeveggen kan man lese ord som "Vær redd" og "Okka by", med store røde bokstaver. Omdal vil ikke spekulere i hva som får noen til å utføre hærverk av denne sorten.

– Det er vel noen som har hatt et eller annet på hjertet, sier han.

Tagging Bakkebø kirke

Veggene på flere av kirkebyggene er tilgriset med store røde bokstaver.

Foto: Jørgen Tore Omdal

Tagging på flere bygg

Den mest omfattende skaden er på kirkens inngangsparti. Skadene vil trolig medføre en betydelig kostnad, forklarer kirkevergen.

– Nå venter vi på forsikringen og på takst. Så må vi få det fjernet. Det mest omfattende er på døren, det blir en betydelig kostnad. Den må males på nytt. Det er et kunstverk, så det er ikke bare å få vekk malingen, sier Omdal.

Det er ikke bare Bakkebø kirke som har blitt utsatt for hærverk. Politiet i Egersund har mottatt flere tips fra publikum, etter at en rekke bygg i kommunen har blitt sprayet med tilsvarende signaturer.

Politiet har konkrete opplysninger å gå etter, men de vil foreløpig ikke si hvorvidt de har noen mistenkte i saken. Det sier etterforskningsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jan Olav Våge.