Kan stanse nattogene på Jæren

NSB mener det er for mye fyll og bråk på togene.

Tog på Jærbanen

NSB mener det er for mye fyll og bråk på nattogene på Jærbanen.

Foto: NRK

NSB truer nå med å legge ned nattogene på Jærbanen i helgene fordi det er for mye fyll og bråk.

NSB har innkalt Jærkommuene og politi til et møte for å prøve å finne tiltak som vil gjøre det levelig for de ansatte på toget.

NSB håper på meir synlig politi på nattogene på Jærbanen, men lensmann i Time Arild Oftedal sier de er for få til å kunne love å stille opp enda meir enn i dag.

Personalet blir spydd på og slått på

Det kan gå hardt for seg når festglade jærbuer skal hjem med nattoget etter en fuktig tur på byen i helgene.

Det er satt inn securitasvakter på togene for å roe gemyttene, men tilstanden på nattogene er så ille at det er uholdbart, sier strekningsleder for Sørlandsbanen Dag Brekkan.

- Vi er nødt til å ta på alvor når personalet føler seg truet. De blir spydd på og de blir slått. Dette går så til de grader ut over arbeidsmiljøet at noe må gjøres. I sin ytterste konsekvens kan resultatet bli at disse nattogene ikke kan kjøre.

- Mer synlig politi

NSB har invitert representanter fra Time og Hå kommune og politiet på Jæren til et møte i midten av februar for å komme fram til tiltak som kan få slutt på de uholdbare tilstandene.

NSB mener at mer synlig politi er nødvendig allerede nå.

- Jeg tror at vi må få politiet mer på banen. Jeg tror også at det må synliggjøres konsekvenser for dem som lager bråk. Det vil si at de blir tatt og at de blir stilt til ansvar for det de gjør.