NRK Meny
Normal

Kai Hauge gravlagt i Oslo

Kai Hauge fra Stavanger, som bodde i Oslo, ble gravlagt i hovedstaden i dag.

Video Begravelse Kai Hauge

Kai Hauge ble begravet i Grefsen kirke i dag.

– Jeg skulle ønske jeg hadde kjent ham, sa prest Sunniva Gylver i bisettelsen, etter å ha blitt kjent med Kai Hauge gjennom familien og kjærestens beretninger.

Klokken 14 fredag 5. august ble Kai Hauge bisatt i Grefsen kirke.

Bisettelsen startet til låta «Waitin' on a Sunny Day» med Bruce Springsteen, en låt Hauge var svært glad i. Også musikk av George Harrison, Eva Cassidy og Eric Clapton satte preg på seremonien.

Glad i den gode samtalen

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV), byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og Trine Schei Grande (V) deltok i begravelsen.

Kai Hauge var medlem av partiet Venstre og i bisettelsen ble det trukket fram at han var glad i diskusjoner og den gode samtalen.

Berger Røsland trakk fram at Hauge ved å være engasjert og aktiv bidro til å berike Oslo og gjøre byen til et bedre sted.

Svært allsidig

Hauge blir også beskrevet som en svært allsidig mann.

Han fullførte blant annet økonomistudier på BI for ett år siden, og startet i februar sitt eget mat- og utestedkonsept i Oslo.

Det var «Blå Resept Bar & Sånt» som ligger sentralt i Oslo sentrum, et sted hvor Hauge ville satse på matservering på dagtid, og bar på kveldstid.

Han var også en kunstnerisk type. Han malte og hadde blant annet sin egen utstilling.

– Kai var en veldig god kollega, og venn. Han var inkluderende, morsom og en blid og positiv person, forteller Max Björken som jobbet sammen med Hauge på et annet utested før Hauge startet sitt eget.

– Han har lagt igjen et stort savn, sier den tidligere kollegaen.

Kai Hauge

Kai Hauge fra Stavanger ble drept i bombeangrepet mot Regjeringskvartalet.

Foto: Privat