Hopp til innhold

– Han var godt likt av mange

Kai Hauge (32) fra Oslo, født i Stavanger, var en av dem som mistet livet i Regjeringskvartalet på fredag.

Video Direkte: Ekstra nyhetssending

Fire omkomne etter bomben i Oslo og skytingen på Utøya ble offentliggjort av politiet tirsdag kveld. 32 år gamle Kai Hauge mistet livet i Regjeringskvartalet.

Foto: Nyhetsspiller

Kai Hauge

Kai Hauge (32) startet sitt eget mat- og utestedskonsept i Oslo for et halvt år siden.

32 år gamle Kai Hauge er bosatt i Oslo, men er født og oppvokst i Stavanger. Han mistet livet sitt da en bilbombe eksploderte i Regjeringskvartalet på fredag.

– Han har lagt igjen et stort savn, sier Max Björken.

Han jobbet sammen med Kai Hauge på utestedet «Andy's Pub» i Oslo i to og et halvt år.

– Kai var en veldig god kollega, og venn. Han var inkluderende, morsom og en blid og positiv person, forteller Björken.

– Var den inkluderende

Ettersom det er få ansatte på det tradisjonsrike utestedet i Oslo, ble alle tett knyttet til hverandre, hvor Kai ble sett på som den inkluderende i gruppa. Derfor har «Andys Pub» vært svært preget etter tapet av Hauge.

– Det var mange som likte Kai, og det har blitt illustrert på en fin måte de siste dagene. For det har kommet innom mange i det siste som ikke en gang kjenner han, og som ønsker å si noe pent om han til oss, sier den tidligere kollegaen av Hauge.

Startet sitt eget konsept

Videre blir Hauge beskrevet som en oppegående og intelligent mann. Hauge fullførte blant annet sine økonomistudier på BI for ett år siden, og startet i februar sitt eget mat- og utestedkonsept i Oslo.

Det var «Blå Resept Bar & Sånt» som ligger sentralt i Oslo sentrum, et sted hvor Hauge ville satse på matservering på dagtid, og bar på kveldstid.

Kunstnerisk

Utenom å ha jobbet i utelivsbransjen i Oslo i snart tre år, var han også en tenkende og filosofisk type.

– Det uttrykte han gjennom å være veldig kunstnerisk. Han malte blant annet, og har også hatt sin egen utstilling, forteller Björken.

32-åringen hadde også en kjæreste.