NRK Meny
Normal

– Jeg skjønte det ville bli rått parti

Nytt på Nytt-profilen Jon Almaas kan nå skryte av at han er i langt bedre form enn Jan Ove Ottesen i Kaizers Orchestra. Under årets Nordsjøritt var det ingen tvil om hvem som var kongen på sykkel. Se intervjuet med Ottesen lenger nede i saken.

Video Almaas fullførte rittet til tross for vond hofte

Almaas fullførte rittet til tross for vond hofte.

– Jeg passerte Kaizers-rockeren i en sving litt oppi fjellet der. Da var han ryggsekk på magen og snakket i mobiltelefonen, så jeg skjønte at dette kommer til å bli rått parti, ss Jon Almaas rett etter å ha passert mål.

Og jammen fikk han rett. For mens Almaas fullførte det ni mil lange rittet på 3 timer, 41 minutter og 14 sekunder, brukte Jan Ove Ottesen i Kaizers nesten to timer lenger. Etter 5 timer, 36 minutter og 47 sekunder passerte han målstreken.

– Moren min ringte og lurte på hvor langt vi var kommet, svarer Ottesen på spørsmål om hvorfor han snakket i mobilen mens han syklet. (Se video under)

Video Hadde kun en frihelg denne sommeren, valgte å sykle Nordsjørittet

Jan Ove Ottesen hadde kun èn frihelg denne sommeren, men valgte likevel å sykle Nordsjørittet

Lauritzen imponert over Nordsjørittet

Et annet kjent fjes som deltok i årets ritt er sykkel-legende Dag Otto Lauritzen. Han er imponert over årets arrangement, og lover å komme tilbake.

– Det har vært en folkfest, sinnsykt moro. Toppidrett er moro, men dette er noe helt annet når folk i alle fasonger kan delta, sier Lauritzen. (Se video under)

Video Lautitzen: - Sykkel er en folkeidrett

Lautitzen: - Sykkel er en folkeidrett.