Jeger-Siv jakter 200 dager i året

Siv Karin Ravndal (26) tok jegerprøven som 14-åring og har stort sett vært på jakt siden. Bilder fra de mange turene har gitt henne en stor tilhengerskare på sosiale medier.

Siv Karin Ravndal

Siv Karin Ravndal (26) tok jegerprøven da hun var 14 år gammel og har jaktet siden. Suksess på sosiale medier har resultert i sponsorer sånn at hun kan jakte enda mer. Hun jakter ofte rev i hjemtraktene i Gjesdal.

Foto: Privat

Klokken er 06.00 fredag morgen, vinden får tretoppene til å bøye seg og gi slipp på de gulnede bladene. Dagen er som skapt for å bli liggende i sengen, men Siv Karin Ravndal (26) vil bare ut på tur. Hjortejakten er i gang.

– Det er en helt spesiell følelse, du høster av naturen. Går hele sommeren og venter og gleder deg, og så endelig er du der.

I dag er de fem i jaktlaget som drar ut. Ravndal skal ligge på post, mens de andre jager frem dyrene. Det kan være kaldt og hun kan bli sittende lenge og vente, alene, men hun elsker hvert sekund.

– Jeg kan sitte i timevis, det er akkurat som om jeg er skapt for dette.

200 dager i året

Ravndal tok jegerprøven bare 14 år gammel. 200 dager i året kan hun gå i terrenget med børsa på ryggen, enten hun jakter rev hjemme i Gjesdal eller hjort i Ølmedal, som i dag.

Det er både spenningen med jakten og de fantastiske naturopplevelsene som driver henne, men andre har også fått øynene opp for den ivrige jegeren.

60.000 følgere

På Instagram legger hun ofte ut bilder av jakt, bytte, eller fin natur som hun ferdes i. Det har gitt henne nesten 60.000 følgere.

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg opprettet instagramkontoen. Jeg hadde ingen venninner som jaktet. Da ville jeg ikke bombardere facebooksidene deres med bilder av døde dyr. På Instagram kan de som har lyst velge å følge meg, så da syntes jeg det var en grei plass å legge ut det jeg holder på med. Siden har det bare ballet på seg.

Ravndal har egen blogg også. Men hun er egentlig ikke så glad i oppmerksomhet. Populariteten på sosiale medier har imidlertid ført med seg en del goder. Noen sponsorer har hun fått, og kanskje gøyest av alt: Mange spør om hun vil være med ut på jakt.

Nylig var Ravndal i Sverige på villsvinjakt, nå planlegger hun tur til Irland for å teste ut jakten der.

– Ikke bare dreping

Så spraker det i radiosambandet. En stemme sier at jaget er over. Ingen hjort i sikte.

– Det er ikke uvanlig det. Jakt handler ikke bare om å drepe. Det sosiale betyr også mye. Man drar ut sammen og er i naturen hele dagen, og så kan man skrøne og utveksle erfaringer på kvelden. For mange er jaktvennene de som står dem nærmest, sier Ravndal.

Hjortejakten varer frem til lille julaften, så det blir garantert både hjort og nye instagrambilder.

– Ja, jeg skal tilbake igjen I morgen, men da skal jeg gå, ikke sitte på post.