Ingvild trodde hun hadde fått bot – men brevet fra politiet inneholdt noe helt annet

KLEPP (NRK): Ingvild Berge hadde aldri trodd at et hjertesukk på Facebook skulle ende med pakke i posten fra politiet. – Tenk at noen kan gjøre noe så flott for meg, sier hun.

Fikk brev og reflekser fra politiet.

BLE KJEMPEGLAD: Ingvild Berge vet at politiet har mye å gjøre, og hadde aldri trodd at et innlegg på Facebook skulle ende med at de sendte brev og gave til henne og barna.

Foto: Ingvild Berge

I takt med at høstmørket kom snikende, begynte Ingvild Berge å se seg lei på at ungene hele tiden mistet eller glemte igjen refleksvester og refleksbånd på skolen og andre steder. Hun skrev et innlegg på Facebook der hun luftet problemet.

– Det var bare ment som et hjertesukk. Hvor blir disse tingene av? Jeg skrev at det er litt som sokkene som blir borte fra vaskemaskinen, sier hun.

Ingvild Berge

IMPONERT: Ingvild Berge fikk seg en stor overraskelse da hun åpnet et pakke fra politiet.

Foto: Ingvild Berge

I Facebook-posten spurte Berge om noen hadde reflekser til overs som hun kunne få. Som alenemor til to barn kjenner hun ofte på at utgiftene er mange.

– Noen kollegaer leverte refleksvester til barna, og jeg fikk også arveklær, noe jeg ble kjempeglad og takknemlig for, sier Berge.

Hun tenkte ikke mer over Facebook-posten.

Trodde politiet hadde sendt bot

Cirka halvannen uke senere oppdaget hun en pakke i postkassen. Fra Vest politidistrikt.

– Jeg ble litt sjokkert, og tenkte at det måtte være en bot eller noe annet jeg skulle betale. Det passet ikke veldig godt inn i en allerede trang økonomi, sier hun.

Men pakken inneholdt verken bøter eller regninger. I stedet lå det et hyggelig brev der – og en bunke refleksbånd.

– Jeg ble superoverrasket. Og kjempeglad! Tenk at noen kan gjøre noe så flott for meg. Det betyr virkelig mye, selv om det ikke er store verdier som ble sendt til meg.

Fikk pakke i posten fra politiet.

TAKKNEMLIG: Ingvild Berge la ut dette innlegget på Facebook da hun hadde åpnet pakken hun fikk i posten.

Foto: Skjermdump

I brevet skriver politiet at de har lagt merke til Facebook-posten til Berge, og at de ønsker å forebygge at folk blir skadd i trafikken.

– Vi anbefaler refleksvest. Men ein refleks er betre enn ingen refleks. Vi hadde nokon til overs og sender nokon til deg, står det videre i brevet.

Det står også at politiet jobber utrettelig med å løse mysteriet med alle sokkene som forsvinner i vaskemaskinen.

Prøver å finne avsenderen

Berge er fra Sotra i Hordaland, men er bosatt på Klepp i Rogaland. Hun har en mistanke om at noen som kjenner henne fra hjemtraktene har hatt en finger med i spillet, siden pakken er fra Vest politidistrikt.

– Politiet har mye å gjøre, og jeg hadde aldri forventet dette. Hverdagen er travel, og da er det ekstra fint at noen har tatt seg tid til å sende pakken. Det viser at de bryr seg, sier Berge.

Arne Lutro

DETEKTIV: Arne Lutro i Vest politidistrikt vil finne avsenderen av pakken.

Foto: TV 2

Brevet er ikke signert med navn, og Vest politidistrikt kjenner ikke til hvem som har sendt pakken og brevet.

Det var heller ingen ved lensmannskontoret på Sotra som visste om brevet. Nå har kommunikasjonsavdelingen i Vest politidistrikt satt i gang et storstilt letearbeid for å finne ut hvem som har sendt den hyggelige pakken.

– Dette er et lite mysterium. Først kontaktet vi de opplagte mistenkte, men ingen kjenner til saken, sier kommunikasjonsdirektør Arne Lutro.

Han synes det er «utrolig stilig» at noen har sendt en slik pakke.

– Vi er opptatt av trafikksikkerhet, og det er gøy at vi har lagt merke til det folk skriver på sosiale medier og følger opp, sier han.