Hvor blir badebåten av?

For fem år siden kjøpte Sandnes kommune Litle Teistholmen i Høgsfjorden. Det har vært snakket om å få i gang en egen badebåt på sommeren, men foreløpig har det bare blitt med snakket.

Leiar i Ryfylke friluftsråd, Hans Olav Sandvoll

IKKE NOK PENGER: – Vi har ikke lagt prosjektet dødt, men det er økonomi som står i veien, sier Sandvoll i Ryfylke friluftsråd.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Teistholmen

TEISTHOLMEN: Foreløpig er det bare privatbåter som legger til ved Teistholmen. Hvis Ryfylke friluftsråd får viljen sin, kan badelystne rogalendinger etter hvert ta «badebåten» ut til holmen.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK
Ellen Solheim

SOLHEIM: Leder av samferdselsutvalget i Rogaland, Ellen Solheim, sier at hun gjerne vil se nøyere på mulighetene for en badebåt til Teistholmen.

Foto: Bitmap/Markus / KrF

Til helgen kommer finværet , og mange rogalendinger skal ut på sjøen. Kanskje for å besøke en idyllisk holme og nyte solen med hav på alle kanter.

Men ikke alle rogalendinger har båt. Og det var dette Sandnes kommune hadde i tankene da de for fem år siden kjøpte Litle Teistholmen i Høgsfjorden for 12,5 millioner kroner.

Målet har vært at skjærgårdsidyllen skal være tilgjengelig også for dem uten båt. Mye er gjort for å klargjøre Teistholmen, men foreløpig har det bare blitt med snakket om en «badebåt».

– Jeg syns vi har fått gjort mye på kort tid. Ny brygge, toalettanlegg og miljøstasjon. Vi har også fått ryddet en del vegetasjon, og gjort holmen mye mer brukervennlig enn den var, sier Hans Olav Sandvoll, daglig leder i Ryfylke friluftsråd.

– Økonomien står i veien

Dessverre har ikke friluftsrådet nok penger til å finansiere et anløp ved holmen.

– Vi har forsøkt å få både Kolumbus og fylkeskommunen til å bli med å betale for et ekstra anløp. Vi har ikke lagt det dødt, men det er økonomi som står i veien for at vi får det til, sier Sandvoll.

Vil ha ekstra anløp på byruten mellom Stavanger og Hommersåk

Han ser til byruten som i dag går mellom Stavanger og Hommersåk.

– Et par anløp til på den ruten hadde gjort underverker for alle som ønsker seg ut til disse holmene.

Nå vil friluftsrådet gjøre et nytt fremstøt mot fylkestinget. En badebåt er nemlig noe som burde komme på plass, mener Sandvoll.

– Det er ikke tvil om at vi hadde fått en mye mer tilgjengelig natur med et bedre buss- og båttilbud, sier han til NRK.no.

Samferdselsutvalget: – Vil se på saken

Leder av samferdselsutvalget i Rogaland, Ellen Solheim, sier at hun gjerne vil se nøyere på mulighetene for en badebåt til Teistholmen.

– Jeg har aldri hørt om denne badebåten, så jeg aner ikke hvem Sandvoll har snakket med i fylkeskommunen. Men jeg imøteser gjerne en sånn sak, jeg, sier hun til NRK.no.

Solheim understreker likevel at det er for sent å få i gang noe i år, og hun kan heller ikke love noe for kommende år. Også hun ser for seg muligheten skissert av Sandvoll – at en båt som allerede går til byøyene får lagt inn et ekstra anløp.

– Vi må se på hva dette vil koste, og om det er mulig å gjøre uten å ødelegge ruteopplegget for de andre stedene.