NRK Meny
Normal

Hentet natt til mandag – har landet i Kirkenes

Flyet med asylsøkere uten grunnlag for opphold, som politiet hentet fra Haugalandet mandag morgen, landet i Kirkenes utpå dagen. På vei til Storskog og tilbake til Russland.

Flyet med asylsøkere uten grunnlag for opphold, som politiet hentet fra Haugalandet i morges, har landet i Kirkenes. Nå er de på vei til Storskog og Russland.

VIDEO: Flere asylsøkere ble mandag sendt nordover, og er nå på vei til Russland. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

Flere av asylsøkerne som har kommet til Haugesund har fått søknaden hurtigbehandlet, og allerede fått avslag. Mange har fått avslag fordi de allerede har oppholdstillatelse i Russland.

Politiets utlendingsenhet (PU) har natt til mandag vært på flere av akuttmottakene i fylket og henta asylsøkere som ikke har grunnlag for opphold i Norge, med tanke på uttransportering.

Hentet fra Ølen og Haugesund

Klokka 05 mandag morgen var politiet på akuttmottaket i Ølensvåg i Vindafjord og henta 14 asylsøkere, og det samme har skjedd i Haugesund og på Karmøy, melder Haugalandsnytt. Alle ble brakt til Haugesund lufthavn Karmøy for videre uttransportering.

– Vi har ikke anledning til å si noe om antall på nåværende tidspunkt, heller ikke detaljer om nasjonalitet, alder eller kjønn, sier Arild Strømmen, kommunikasjonsrådgiver i Politiets utlendingsenhet.

Ifølge daglig leder i Catering Partner, Egil Jørgensen, som driver akuttmottaket i Vindafjord, lette politiet etter flere asylsøkere, men en del hadde forlatt akuttmottaket i løpet av helgen.

– Kommenterer ikke pågående aksjoner

Politiets Utlendingsenhet vil ikke gi mer informasjon om aksjonen før den er avsluttet, og asylsøkerne er sendt ut av landet.

– Vi kommenterer ikke pågående politioperasjoner. For Politiets utlendingsenhet sin del varer et oppdrag fra henting til uttransportering er gjennomført, sier Strømmen.

Utlendingsenheten uttransporterte 837 personer i november. Det er i gjennomsnitt 27 personer hver dag. Asylsøkere som er ankommet over Storskog, er returnert både til Russland og andre hjemland, ifølge PU.

Asylfly fra Haugesund til Kirkenes

Dette flyet lettet fra Haugesund lufthavn Karmøy i morges.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK