Hopp til innhold

Ny Kon Tiki-ekspedisjon kan gjøre det Heyerdahl ikke gjorde

Til høsten skal ekspedisjonen Kon-Tiki 2 bygge videre på Thor Heyerdahls tur over Stillehavet. Signe Meling og de andre skal ikke bare seile til Polynesia, de skal tilbake til Sør-Amerika.

Signe fra Haugesund skal være med Kon Tiki 2

Signe Meling og de andre på Kon Tiki 2 skal ikke bare seile til Polynesia, de skal tilbake til Sør-Amerika.

– Dette er jo luksus i forhold til det jeg skal ut på. Her kan jeg gå inn og ha det tørt, kanskje ikke varmt, men tørt i alle fall. Slik blir det ikke på en flåte i Stillehavet, men der er det jo til gjengjeld varmt.

Les også: Nordmenn seiler i Heyerdahls kjølvann

Signe Meling (27) fra Haugesund har tilbrakt mye tid på havet i seilbåten sin Clara. Det er likevel ingenting i forholdt til det hun skal være med på om noen måneder.

Signe Meling

Signe Meling (27) fra Haugesund skal delta i Kon Tiki 2-ekspedisjonen som starter i september.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Da venter en balsaflåte og en strekning på over 10 000 kilometer over Stillehavet. Turen fra Sør Amerika til Polynesia skal ta halvannen måned. Ved siden av Siri er det åtte andre kvinner og menn mellom 19 og 64 år som utgjør mannskapet, ifølge Kon Tiki 2 sin egen hjemmeside.

Psykisk utfordring

Thor Heyerdahl ble verdensberømt da han krysset Stillehavet med Kon Tiki i 1947. Kon-Tiki ll består av to nybygde balsaflåter laget av 44 balsatrær.

Les også: Jostein (19) trener på å svømme for livet

Les også: Elverumsing skal følge i Heyerdahls kjølvann

Turen som Meling skal være med på er i Thor Heyerdahls ånd. Den store forskjellen fra den originale Kon Tiki-ekspedisjonen, er at de skal prøve på den vanskelige turen fra Påskeøya tilbake til Sør-Amerika.

Kon Tiki 2

Dette er ruten til Kon Tiki 2-ekspedisjonen.

– Jeg tror det blir en psykisk utfordring. Spesielt returen når vi ikke vet hvor lang tid det vil ta. Vi vet ikke når vi kommer fram i det hele tatt. Vi får prøve å slappe av, og være til stede, sier Meling.

Vil savne kjæresten

Hun ser på Thor Heyerdahl som et forbilde.

– Han trodde på noe, og så gikk han ut og gjorde det han trodde skulle til for å bevise det. Han sto på for sine teorier, sier Meling.

Les også: – Et menneske er ikke bare en konge

27-åringen både gleder og gruer seg til turen.

– Det beste blir å være på sjøen og seile. Det er noe av det kjekkeste jeg vet. Det verste blir vel kanskje å savne kjæresten og ikke vite når jeg kommer hjem, sier hun.