NRK Meny
Normal

Hærverk kan forsinke nye Eiganes skole

Uvedkommende har brent bål, festet og forsøplet i flere tekniske rom i nybygget til Eiganes skole. Det vil koste Stavanger kommune mye tid og mye penger.

Hærverk på Eiganes skole

Uvedkommende har brutt forseglinger og ødelagt isolasjon og luftfiltre. De har tagget og forsøplet.

Foto: Therese Øvernes / Stavanger kommune

– Dette er veldig dumt. Det er snakk om store skader og mange tusen kroner, sier prosjektleder Therese Øvernes i Stavanger kommune.

Både torsdag og mandag morgen fant arbeidsfolkene som bygger nybygget på Eiganes skole spor av uvedkommende. Noen hadde benyttet natten til å tagge på vegger, fyre opp bål i teknisk rom og tømt et brannslukkeapparat i et aggregat til ventilasjonsanlegget.

– Det aggregatet skulle byttes ut om 30 år, ikke allerede før skolen åpner. Det blir veldig dyrt å reparere. Kanskje må aggregatet ut, og da må vi rive en vegg i nybygget, sier Øvernes.

– Hvis vi må dette kan det i verste fall hende at byggingen ikke blir ferdig på tiden, sier hun.

Hun tilskriver hærverket til ungdommer som har funnet et sted å feste. Den samme konklusjonen kom politiet til etter å ha vært på byggeplassen og sikret spor.

Bygging av Eiganes skole

Bygginga av nye Eiganes skole er godt i gang.

Foto: Stavanger kommune

Har satt opp lys og kameraer

– Dettte var utrolig surt, og nå har vi gjort mye for å sørge for at det ikke skjer igjen. Vi skal holde vakt hele helgen, sier Therese Øvernes.

Kommunen har leid inn ekstra vakter og montert kamera og bevegelsesstyrt belysning på byggeplassen. Øvernes håper at folk som ser noen på byggeplassen om nettene kontakter politiet.

Ellers melder Stavanger kommune at byggingen på Eiganes skole går som det skal. Det meste av ytterveggene er tettet igjen, og rundt 3000 kvadratmeter med tak er tekket. Amfiet i det nye nærmiljøsenteret, som skal binde sammen Eiganes skole og den franske skolen, er ferdig støpt. En del av fasaden er i ferd med å bli belagt med teglstein.

Nybygget er på 7000 kvadratmeter og har en kostnadsramme på 235 millioner kroner. Det skal stå klart til skolestart neste høst. Da fjernes også de midlertidige skolelokalene, slik at arbeidet med parkering og uteanleggene kan fullføres.

– Alt går etter planen, men det som for noen kan virke som rampestreker, kan i verste fall gi oss store problemer, sier Øvernes.