Platået Preikestolen
Foto: NRK

Grensejustering i Forsand

Oppsummert

21. juni sa kommunestyret i Forsand kommune nei til å dele kommunen mellom Strand og Nye Sandnes kommune. Selv om innbyggerne på nordsiden av kommunen ønsket å bli en del av Strand.

 • Stemte for grensejustering

  KrFs Ole Tom Guse var én av de syv i kommunestyret som stemte for grensejustering. Totalt stemte ni av representantene nei til justering av grensene. Den siste representanten stemte for rådmannens forslag som frarådet grensejustering. – Det er trist at man ikke tar på alvor innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden. De ga et klart svar på at de ville være en del av Strand, mener Guse.

  Ole Tom Guse
  Foto: Ingvald Nordmark / NRK
 • Tenkte på hele kommunen

  Forsand-ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) sier det ikke var krevende å gå mot folkeavstemningen. – Vi har hele tiden vært klare på at kommunereformen gjelder for hele kommunen. Resultatet av folkeavstemningen skaper ingen nye momenter for oss, sier ordføreren. Han påpeker at de folkevalgte må tenke på hele befolkningen. Nå ser det ut som at hele kommunen vil gå samlet inn i Nye Sandnes kommune.

  Bjarte Sveinsvoll Dagestad
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Sier nei til grensejustering

  Kommunestyret i Forsand vil ha med Preikestolen inn i Nye Sandnes kommune. De går dermed imot folkeavstemningen, som ville justere grensen slik at turistattraksjonen ble tilhørende Strand kommune. Kommunaldepartementet avgjør saken til høsten.

  Platået Preikestolen
  Foto: NRK