NRK Meny
Normal

Gourmetpoliti på Gladmat

Politi, brann og helsevesenet er sammen på Gladmatfestivalen for å prøve ut beredskapsløsning for fremtiden.

Gourmetpolitibiler
Foto: Ingveig Tveranger, Gladmat

– Dersom vi skal samarbeide om vaktholdet i byen må det gjøres noe med lovhjemlene vi arbeider under, for vi jobber etter ulike lover og regler, sier brannmester Ole Geir Skjæveland til Gladmat.no.

Åge Vatnedal fra Politiet tror det blir mer effektivt når både helse, brann og politi opptrer som ett team.

– Når det oppstår en situasjon ute på jobb en vanlig helg, kan alle bidra med sin ekspertise, og vansker kan løses bedre og mer effektivt, tror han.

I tillegg til å diskutere samarbeid og ressursutnyttelse blir det også tid til å smake på godsakene som matfestivalen har å by på.

Gourmetpoliti

Operativ leder helse Helge Lorentzen, Åge Vatnedal fra Politiet og brannmester Ole Geir Skjæveland nyter livet og samarbeidet på Gladmat

Foto: Ingveig Tveranger

Hans Lorentzen som er operativ leder for helse har med en kurv moreller som alle koser seg med. Dessuten blir det smaking rundt hele Vågen i Stavanger.

– Jeg anbefaler hvalbiff, sier Vatnedal. For ham er det en sjelden smak som han liker veldig godt.

De tre koser seg og gomler i seg godsaker til fornøyelse for de som lager maten.

– Vår oppgave å ha kontakt med folk, yte service og å være synlige, sier Vatnedal. Han liker at folk stresser ned og får ned tempoet i sommerværet.

– Jeg har ikke sett antydning til problemer av noe slag på Gladmat, og det tror jeg kommer av at det er en så sammensatt aldersgruppe som besøker festivalen. Brannmester Skjæveland sier at folk tar det rolig.

– Festløvene vet at de risikerer å treffe familie og venner, og vil ikke la en gammel tante se at de flipper ut, smiler han.