Normal

Redd det aldri kommer ny skole på Storhaug

Formannskapet har bestemt å utsette byggingen av ny skole på Storhaug i Stavanger. Atle Simonsen (Frp) frykter at det nå aldri kommer noen ny skole i bydelen.

Nylund

Her, på loftet på Nylund skole, vil Stavanger-politikerne huse framtidens elever på Storhaug.

– Når man velger å bygge nye klasserom på en allerede sprengt Nylund skole, er jeg redd denne utsettelsen bare vil vare og vare. Det synes jeg er dumt, spesielt når de argumenterer med at de ikke har råd, sier Atle Simonsen (Frp).

Flertallet i formannskapet i Stavanger vedtok torsdag kveld å utsatte bygging av ny skole på Storhaug. Flertallet ønsker i stedet å innrede nye klasserom på loftet på Nylund skole.

– Vi hadde råd til en dyr skole på Eiganes til 300 millioner, vi hadde råd til en dyr skole på Hinna til 200 millioner, da synes jeg at det snart er på tide at Storhaug ikke alltid havner sist i køen, sier Simonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bjarne Kvadsheim og Atle Simonsen

Bjarne Kvadsheim (Sp) (til v.) og Atle Simonsen (Frp) er totalt uenige i om det skal bygges ny skole på Storhaug.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Hvis ikke kan vi bare kaste levekårsundersøkelsen og levekårsløftet vi skal satse på, i søpla, fortsetter han.

– Vi bygger når det trengs

Bjarne Kvadsheim (Sp) stemte for utsettelse.

– Dette handler ikke om levekårsundersøkelsen, og det handler ikke om Storhaug bydel. Dette handler om at bystyret i Stavanger bygger skoler når det er behov for dem, sier han.

Kvadsheim peker på nye beregninger, som viser at befolkningen på Storhaug ikke vil vokse så mye som først antatt.

– Det blir ikke så mange unger på Storhaug som først forventet. Derfor velger flertallet å vente og se hvordan befolkningsutviklingen blir i bydelen før vi tar den endelige avgjørelsen for når skolen skal bygges, sier han.

Elevene kan havne hos Brodd

Flertallet bestemte også at det skal undersøkes om deler av det planlagte klubbhuset til idrettslaget Brodd kan brukes til klasserom.

– Nå skal rådmannen gå i dialog med Brodd og undersøke om det kan bygges fire klasserom i andre etasje, og at vi dermed kan flytte ett trinn ut av Nylund skole. Disse elvene vil da gå der, i stedet for i brakker eller på loftet på Nylund, sier Kvadsheim, som understreker at det ikke vil bli bygget ny skole på Storhaug med mindre statistikken viser at det er behov for det.