NRK Meny
Normal

Krever flere lærere i Karmøy

Hovedtillitsvalgt mener kvaliteten i skolen er svekket, og at dette går ut over elevene

Geir Allan Stava
Foto: Thomas Halleland / NRK

– Nå er det bare så vidt det går rundt, og kvaliteten i skolen er blitt vesentlig svekket av kuttene de siste årene, sier hovedtillitsvalgt for Skolenes Landsforbund i Karmøy, Geir Allan Stava.

Nå har han, og andre lærere i kommunen, samlet inn over 300 underskrifter, og fremmet et såkalt innbyggerinitiativ overfor kommunestyret. Her krever de flere lærere per elev, og en gjennomgang av skolestrukturen.

LES OGSÅ: Elevene taper på skolenedleggelse

30 lærerårsverk er borte

30 lærerårsverk har forsvunnet i Karmøy kommune de siste seks årene, og flere skoler er lagt ned. Dette har de gjort for å spare penger.

Aksel Røsand
Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Vi skulle alltid ønsket oss flere lærere, men økonomien har ikke tillat det. Derfor har vi også måttet si opp lærere, sier skolesjef i Karmøy, Aksel Røsand.

Han skal nå ha en gjennomgang av alle barne- og ungdomsskolene i kommunen, og regne ut hvor mange lærere det er per elev på den enkelte skole, og se hva det eventuelt vil koste med en oppbemanning.

– Så vil politikerne få saken til behandling i juni, sier Røsand.

LES OGSÅ: Vil heller ha nettbrett enn flere lærere

Maks 22 elever per lærer

Geir Allan Stava krever at Karmøy kommune setter en maksgrense for antall elever per lærer. I barneskolen vil han ha en grense på mellom 18 og 20, mens han i ungdomsskolen vil ha et tak på 22 elever per pedagog.

Bø ungdomsskole
Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Jeg forventer at administrasjonen tar utspillet vårt seriøst, og går gjennom skolestrukturen. Det er ikke holdbart slik det er nå, mener Stava.

Aksel Røsand mener ikke det nødvendigvis er en sammenheng mellom antall lærere og kvalitet, men lover en grundig gjennomgang av saken.

LES OGSÅ: På denne skolen får elevene gourmetmat til 3,50 om dagen