FKH vil kjempe i toppen

Med en rekke nye spillere og et spillesystem som har satt seg, er FK Haugesund og trener Rune Skarsfjord (bildet) optimister foran årets seriestart i 1. divisjon.

Rune Skarsfjord
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Verken klubb eller spillergruppen har hatt noen målsettingsdebatt i løpet av vinteren, men klubben mener en plassering på øvre halvdel av tabellen er naturlig og realistisk ettersom fjorårets retur til 1. divisjon endte på 9. plass. Men FKH kan fort bli mer enn en middelhavsfarer.

- Har vi fin flyt, kan vi blande oss inn blant de seks beste og kanskje også enda høyere opp på tabellen, sier trener Rune Skarsfjord.

FK Haugesund har i år et budsjett på 25 millioner kroner og bare tre klubber i divisjonen omsetter for flere kroner kommende sesong. For FKHs del betyr det en helprofesjonell stall med en eller to treninger hver dag på dagtid.

- Spennende nykommere

Større budsjett betyr også større muligheter i jakten på nye spillere, og Rune Skarsfjord er svært fornøyd med vinterens spillerkjøp.
- Cameron Weaver, Svein Tore Brandshaug og Petter Larsen er spillere som garantert ønsker å vise seg fram for publikum, sier Skarsfjord.

Andre nykommere er høyrekanten Bjørn Strøm, høyrebacken Toe Olve Fagnastøl og venstrebacken Carlos Castro, som har VM-kamper for Costa Rica.

I tillegg banker stortalentet Håvard Nordtveit kraftig på døren for en plass blant Skarsfjords elleve utvalgte.

- Mange mål

I fjor var FKH et av de gjerrigste lagene i 1. divisjon, men tapte likevel mange kamper med ett mål. I år lover Rune Skarsfjord mer offensive takter.
- Vi ønsker å score flere mål enn i fjor, men samtidig betyr det at vi trolig kommer til å slippe inn flere også. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for å beholde den offensive spillestilen vår, sier FKH-treneren.
Skarsfjord har nå to spisser som gjennom treningskampene har vist at de vet hvor målet står. Til nå har Cameron Weaver og Mickael Antoine delt broderlig på spilletiden, men i seriestarten mot Moss er trolig bare en av dem i startelleveren. Hvem det blir, vil ikke Skarsfjord ut med ennå, men han har i hvert fall følgende krav til den som får mest spilletid.
- FKHs toppscorer bør score 15 mål eller mer!

Spillerstall 2007:

  • Keepere: 1. Per Morten Kristiansen og 12. Lars Øvernes.
  • Forsvar: 5. Arild Andersen, 6. Jonas Johansen, 8. Eirik Horneland, 15. Fabiano Kristiansen, 17. Håvard Nordtveit, 21. Tor Olve Fagnastøl og 18. Carlos Castro.
  • Midtbane: 2. Jostein Grindhaug, 4. Svein Tore Brandshaug, 10. Tor Erik Moen, 11. Tor Arne Andreassen, 19. Kevin Nicol og 23. Jørn Hansen.
  • Angrep: 3. Petter Larsen, 7. Paulo Dos Santos, 9. Mickael Antonie Curier, 14. Stian Johnsen, 16. Cameron Weaver, 20. Bjørn Strøm og 22. Sten Ove Eike