NRK Meny
Normal

Nordlie: – Gutta trenger trøst nå

En tydelig skuffet Tom Nordlie innser at drømmen om ny eliteseriekontrakt virker fjernere og fjernere for Sandnes Ulf. Jostein Grindhaug og FKH nærmer seg sikker plass.

Nordlie og Grindhaug

Det var kort mellom skuffelsen til Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie og lettelsen til FKH-trener Jostein Grindhaug etter kampen i Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det er skuffa gutter som trenger en klapp på skuldra og trøst, det er ikke vits å være forbanna i en sånn situasjon. De trenger en arm rundt seg, sier Nordlie, som likevel påpeker at det framdeles er håp, sier Tom Nordlie til NRK like etter kampen.

Sandnes Ulf har ennå en teoretisk sjanse til å berge plassen i Eliteserien etter at både Brann og Sogndal tapte sine kamper, men etter 2–0 tapet mot FK Haugesund søndag, blir trykket på «teoretisk» stadig tyngre.

– Det et lite kvalikhåp. Det er jo mindre enn det var, men så lenge det er mulig, så vil vi stå på – vi har en bra moral og humør i laget, sier han.

Grindhaug: – Ekstra kjekt

Noen meter bortenfor står en fornøyd FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug. Haugesund sliter i likhet med Sandnes Ulf, Sogndal og Brann i bunnen av eliteserien, men med seieren søndag fikk de en ørliten luke til laget fra Sogn og Fjordane.

– Det er en god følelse å vinne en fotballkamp. Vi har ikke vunnet så mange av dem, så det er ekstra kjekt når du trenger dem som mest, sier FKH-treneren til NRK.

Kampen bar preg av å være svært viktig for begge lag, med en del nervøst og upresist spill. Det hele ble egentlig avgjort etter 56 minutter, da Joakim Våge Nilsen la inn fra venstre. Inne i feltet hadde Maic Sema løpt seg fri, og fra kort hold sendte han ballen i mål via tverrliggeren.

Etter 77 minutter sørget Daniel Bamberg for å trygge ledelsen da vertene fikk frispark vel 25 meter fra mål. Det tok brasilianeren seg av på utmerket vis, slik han har gjort mange ganger før. Skuddet gikk over muren og dalte ned i krysset bak en sjanseløs keeper Hannes Thor Halldórsson.

– Til å få magesår av

Den solide prestasjonen til tross: Grindhaug var aldri rolig.

– Det er til å få magesår av hele greia! For Sandnes Ulf var bra strukturert, og har gode enkeltspillere, og de kom hit med en klar målsetting om å ta poeng.

– Er plassen til FKH reddet?

– Nei, vi trenger flere poeng, men står vi på 28 poeng, skal det skje et under om vi rykker ned, sier Grindhaug.