FKH seirende ut av svingende cupmøte

Det blei ingen cupbombe på Hamar. HamKam hadde stadig ballen, men FK Haugesund hadde den litt mer.

Første omgang forløp uten de helt store målsjansene. FK Haugesund var det styrende laget, og viste langt større balltempo og løpskraft enn motstanderen HamKam. Det sviktet imidlertid for Haugesund foran mål.

I andre omgang fortsatte det samme kampbildet, og det var bare et spørsmål om tid før Haugesund skulle få et mål. Det sørget venstreback Joakim Våge Nilsen for – i det 74. minutt.

Mener FKH vant fortjent

– Det er en kamp som svinger. Til tider spiller vi bra, og har godt trykk. I perioder faller vi ned, og da har de en del ball. Men vi klarer å ri det av, og er fornøyde med å gå videre, sa Våge Nilsen etterpå.

En diplomatisk FKH-trener mener noe kan forklares av at HamKam har hatt et tøft kampprogram den siste tida.

– Det blei vel litt trøtte HamKam-bein utover i andre omgang. Vi fortjente seier til slutt, sier Grindhaug.

Avaldsnes og Klepp videre

Motstanderne i fjerde runde av fotball-NM for menn blei trukket onsdag, mens hvem som fikk hjemme- og bortekamper blei trukket torsdag. Viking møter Sogndal hjemme lørdag 27. juni. FK Haugesund får besøk av Tromsdalen, som onsdag slo Strømdgodset ut av cupen.

Andre runde i fotball-NM for kvinner blei også spilt torsdag kveld. Etter å ha slått Haugar 8-0 er Avaldsnes sikra videre spill. I kampen mellom Hinna og Klepp vant sistnevnte 5-0.