Gladmat-sjefen får bare skryt etter årets festival

Henimot 250 000 besøkte Gladmatfestivalen forrige uke. Festivalsjefen mener hun allerede kan slå fast at festivalen var vellykket.

Mona Vervik

Gladmat-sjef Mona Vervik. Hun er sliten, men veldig fornøyd etter å ha avsluttet festivalen i helgen. Hun har vært festivalsjef fem ganger av de totalt sytten Gladmat-festivalene som er avviklet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Utstillerne kommer med gode tilbakemeldinger. Det gjør også publikum og våre samarbeidspartnere. Myndighetene, Mattilsynet og nødetatene skryter, og jeg er veldig glad når politiet sier at det er lite bråk under Gladmaten, sier Vervik.

Les også: Slik starta årets Gladmat

Det sier Gladmat-sjef Mona Vervik. Hun er sliten, men veldig fornøyd etter å ha avsluttet festivalen i helgen. Hun har vært festivalsjef fem ganger av de totalt sytten Gladmat-festivalene som er avviklet.

Gladmatfestivalen i 2015

Festivalledelsen mener at Gladmaten skal være en folkefest, men den skal og være et viktig matfaglig arrangement.

Foto: NRK

– Vi har arbeidet med å hele tiden gjøre festivalen viktigere. Det tror jeg vi har fått ganske tydelig fram at den er blitt. Det faglige innholdet har bare blitt bedre. Det begynte med fagkonferansen Kokepunktet og så var det fire dager festival med godt innhold.

Mer enn en folkefest

Nå mener festivalsjefen at hun kan konkludere med at Gladmaten i 2015 var vellykket.

– Det er viktig med utvikling hele tiden. Samtidig skal vi ta vare på det som er bra. Jeg tror det med å arbeide med konsepter slik vi har gjort de siste årene, og tydeliggjøre konsepter, tror jeg er veldig bra. Det skal være en folkefest, men det skal og være mer enn det, sier Vervik.

Politi på gladmat

Politiet melder om at det har vært lite bråk i byen under Gladmatfestivalen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Hun mener at folkefesten Gladmat er viktig for hele Rogaland.

Les også: Hylles som den neste norske sjømathiten

– Men den skal og tøyles og temmes slik at det er trivelig for hele familien å gå der. Dette er alltid en vanskelig balansegang, sier Vervik.

Evaluering

Nå skal årets festival evalueres. Festivalledelsen skal finne ut hva som var bra og hva det må gjøres endringer med.

Les også: Fordrageleg festival-helg

– Jeg tror veien å gå er at vi hele veien tenker kvalitet og innhold, og at vi tenker på det matfaglige og, mener Vervik.