Cloroform tar på seg kjeledressene igjen

Nesten syv år etter forrige gang de sto på en scene sammen, har Stavanger-trioen Cloroform endelig fått tid til å spille igjen.

Stavanger-bandet Cloroform har våknet fra dvalen.

Stavanger-trioen Cloroform har våknet fra dvalen, og er klare med både album og konserter.

– Vi er jo ikke så varme i muskulaturen. Det er jo nesten syv år siden sist vi spilte sammen, sier John Erik Kaada, vokalist og klarinettist i Cloroform.

Det begynner å bli en stund siden forrige gang Stavanger-trioen trakk på seg sine karakteristiske kjeledresser, og inviterte til intense konserter med eksperimentell jazz og det de selv kaller «brutal pop».

Stoppet opp

John Erik Kaada

John Erik Kaada har lagt andre prosjekter på vent for å spille sammen med kompisene i Cloroform.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Nå er derimot kjeledressene på igjen. Sammen med Børge Fjordheim på trommer og vokal og Øyvind Storesund på bass og vokal, har Kaada tatt skrittet ut av den berømte tidsklemma for igjen å spille konserter både i Stavanger, Bergen og Oslo. Nytt album er også under produksjon.

– Vi har hele tiden tenkt at vi skulle treffes på et eller annet tidspunkt, og nå måtte vi bare si stopp. Så da stoppet vi de andre prosjektene våre, og begynte igjen med Cloroform, sier Kaada.

Hundrevis av Kaizers-konserter

For det er ikke slik at gutta har lagt på latsiden de siste syv årene.

Storesund har lagt bak seg flerfoldige konserter som kontrabassist i Kaizers Orchestra, Fjordheim blant annet spilt trommer for Sivert Høyem, mens Kaada har laget filmmusikk til flere norske filmer det siste tiåret.

– Normalt sett er jo dette det gøyeste vi gjør. Nå er det jo så lenge siden vi har spilt sammen, men vi satser på at det fortsatt er det etter denne uka, sier Fjordheim.

Onsdag starter bandets turné med konsert på Tou Scene i Stavanger. Siden går turen til Bergen og Oslo for flere konserter. Kaada kan love kalkulert improvisasjon fra scenen.

– Jeg liker egentlig å si at vi improviserer mye, men vi improviserer egentlig ikke mye. Det er egentlig ofte ganske planlagt og kalkulert, sier Kaada.