Hopp til innhold

Cecilie Bjelland trekker seg

Den mest profilerte Ap-politikeren i Stavanger, Cecilie Bjelland, trekker seg fra nominasjonskampen til neste års stortingsvalg.

Cecilie Bjelland og Dag Mossige

Cecilie Bjelland har satt et tydelig preg på Stavanger-politikken de siste årene. Her sammen med partikollega Dag Mossige i bystyresalen i Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

«[Jeg] trekker mitt kandidatur for å unngå en kampvotering jeg ikke tror fylket tjener på», skriver Cecilie Bjelland i en pressemelding.

Den mest profilerte Arbeiderparti-politikeren i Stavanger blir dermed ikke å se på Stortinget neste høst.

Bjelland begrunner sitt valg med at hun er satt opp på en usikker fjerdeplass på lista – en plass hun til og med må kjempe om.

Flertallet i nominasjonskomiteen vil nemlig ha Tom Kalsås fra Gjesdal på tredjeplassen og Julia Wong fra Sandnes på fjerdeplassen. Kun et mindretall ønsket Bjelland på fjerdeplassen.

Vil ikke presse ungdommen

Bjelland ønsker ikke å presse ut ungdomspolitikerne.

«Når innstillingen nå er at jeg er satt opp mot ungdommen og AUF på en fjerdeplass, skaper det en vanskelig situasjon, også fordi jeg i hele mitt virke som politiker har vært opptatt av å få ungdommen opp og fram.», skriver hun i pressemeldingen.

Fra før er det kjent at Eirin Sund trekker seg fra nominasjonskampen fordi hun ikke ble garantert førsteplassen.

Spår fredelig nominasjonsprosess

Svein Tuastad

Svein Tuastad, statsviter ved Universitetet i Stavanger.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

To av de største Arbeiderparti-profilene i Rogaland blir da i alle fall ikke å se på Stortinget neste høst. Ifølge statsviter Svein Tuastad ved Universitetet i Stavanger betyr dette at Rogaland Ap går en relativt fredelig nominasjonsprosess i møte.

– Nå blir det de tradisjonelle interessekonfliktene mellom ulike regioner i Rogaland, fagbevegelsen og ungdom som avgjør. Det blir ingen personkamp i nominasjonen, sier han.

Samtidig reagerer Tuastad på begrunnelsen til Bjelland og Sund.

– Jeg synes det er litt pussig at de har den holdningen at enten får jeg det akkurat sånn som jeg vil, ellers så stiller jeg ikke i det hele tatt, sier statsviteren.