Aksjon mot bompenger på Motorveien
Foto: NRK

Bymiljøpakke Nord-Jæren

Oppsummert

1. oktober 2018 blir det nye bomringer på Nord-Jæren. Deler av døgnet vil det være rushtidsavgift i bommene. Tiltaket har skapt sterke reaksjoner blant mange innbyggere.

 • Gir 50 mill. til rushtidslette

  I skissa til ny bompengeavtale ligg det 50 millionar kroner til å kunne fjerne rushtidsavgifta på Nord-Jæren. Statsminister Erna Solberg håpar meir statlege midlar kan rette opp usemja om rushtidsavgifta mellom politikarane lokalt.

  Solberg skisse
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tapar 5,1 mrd. utan rushtidsavgift

  Viss rushtidsavgifta i Bymiljøpakken på Nord-Jæren blir fjerna, tapar ein inntekter for 5,1 mrd. kroner. Det vil også føre til 1,6 prosent fleire bilar i løpet av eit døgn, viser tal frå Norconsult, på oppdrag for styringsgruppa for Bymiljøpakken.

 • Fleirtal for å snu bommen på bybrua

  Det blei fleirtal for å snu bommen på bybrua i Stavanger i eit ekstraordinært bystyremøte i kveld. Dermed skal bebuarane på Hundvåg betale på veg ut frå sentrum, i staden for inn til sentrum. Politikarane opnar også for å endre rushtidsavgifta.

 • Kritisk til bompenger

  Rundt to av tre som betaler bompenger, opplever at belastningen er for hard. Det viser en undersøkelse gjort for Dagbladet. 42 prosent av dem som ble spurt, svarer at de betaler altfor mye i bompenger. Èn av fire mener belastningen er ok.

  Aksjon mot bompenger på Motorveien
  Foto: NRK
Første oktober opna dei nye bomstasjonane på Nord-Jæren. Det skjer etter demonstrasjonar og hærverk.
Bompengedebatt i bystyresalen i Sandnes