Bomstasjon ved Stavanger universitetssjukehus
Foto: Øystein Otterdal / NRK

Bymiljøpakke Nord-Jæren

Oppsummert

1. oktober 2018 blir det nye bomringer på Nord-Jæren. Deler av døgnet vil det være rushtidsavgift i bommene. Tiltaket har skapt sterke reaksjoner blant mange innbyggere.

 • Krev nytt bystyremøte

  Frp i Stavanger krev eit ekstraordinært bystyremøte. Årsaka er at Randaberg kommunestyre krev stans i rushtidsavgifta nå, og at Sola kommunestyre krev endring neste år. Ordførar Christine Sagen Helgø avviser det, og seier debatten gjekk 4. september.

  Christian Wedler
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Vil endre rushtidsavgifta, seinare

  Fleirtalet i Sola kommunestyre gjekk i går kveld inn for at styringsgruppa for bomringen på Nord-Jæren skal ta opp eit forslag om å endre nivået på rushtidsavgifta. Men det skal først skje i forhandlingane med staten om eitt år, skriv Solabladet.


 • Vil fjerne rushtidsavgifta nå

  Eit klårt fleirtal i Randaberg kommunestyre ber styringsgruppa fjerne rushtidsavgifta på 44 kroner pr. passering, før bomringen på Nord-Jæren startar opp. Dette fekk ordføraren beskjed om å ta opp i møtet den 28. september, skriv Bygdabladet.

 • Bomringen endrar arbeidstid

  Rosenberg Verft i Stavanger vurderer å endre arbeidstidene på grunn av den nye bomringen på Nord-Jæren. Dei tilsette i produksjonen kan koma til å starte klokka halv sju, ein halvtime før rushtidsavgifta slår inn, i staden for klokka sju som i dag.

  Verftsarbeider på Rosenberg verft
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
Bompengedebatt i bystyresalen i Sandnes

Flere nyheter fra Rogaland

Ekstremværet Knud.

«Knud» slo ut nødnettet: – Det er en skandale

Allerede i 2016 viste det seg at nødnettet var sårbart for strømbrudd. Myndighetene lovet bedring, men likevel klappet det sammen under uværet i helgen.