NRK Meny
Trolleybuss i Hillevåg
Foto: Rogaland fylkeskommune/Illustrasjon

Bymiljøpakke Nord-Jæren

Oppsummert

Bussveien i kollektivløsningen for Stavanger-området blir 2,8 milliarder kroner dyrere enn planlagt. Bymiljøpakken for Nord-Jæren ligger an til å bli 4,7 milliarder kroner dyrere enn beregnet, og endelig prislapp kan bli 36,8 milliarder kroner.

 • Frp vil utsette bomringen på Jæren

  Frp krever nå at innføringen av bomringen på Nord-Jæren blir utsatt. I tillegg krever partiet at innbyggere som kan dokumentere at de ikke har alternative reisemåter til bil, skal få fritak for betaling. Rushtidsavgiften må også vekk, mener Frp.

  Anita Egeli
  Foto: Frp
 • Bomtakstar vedtatt

  Styringsgruppa for Bymiljøpakken på Nord-Jæren vedtok i formiddag at det skal koste 44 kroner å passere dei nye bomstasjonane på dei dyraste tidspunkta. I dei mindre travle tidspunkta skal det koste 22 kroner. Prisen skal gjelde i eit år, men kan bli auka neste haust i takt med prisstigning, eller dersom talet på elbilar blir større enn rekna med.

 • Gryende bompengeopprør

  Motstanden mot den nye bomringen på Nord-Jæren blir stadig sterkere. Nå har en demonstrasjonsgruppe på Facebook nådd 30.000 medlemmer, skriver Rogalands Avis. Til NRK sier ordfører Christine Sagen Helgø at hun har ventet på opprøret. – Så får vi se hvordan situasjonen er når de settes opp. Vi må prøve å få disse bomstasjonene til å bli plassert på en best mulig måte, sier hun.

  Christine Sagen Helgø
  Foto: Mathias Oppedal / NRK
 • Demonstrerer mot bompenger

  Flere hundre har møtt opp utenfor Kvadrat for å demonstrere mot den bomringen på Nord-Jæren. Initiativtaker til protesten er facebookgruppen «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger».

  Demonstrasjon mot bompenger
  Foto: Anne Østebø