Aksjon mot bompenger på Motorveien
Foto: NRK

Bymiljøpakke Nord-Jæren

Oppsummert

1. oktober 2018 blir det nye bomringer på Nord-Jæren. Deler av døgnet vil det være rushtidsavgift i bommene. Tiltaket har skapt sterke reaksjoner blant mange innbyggere.

 • Kritiserer Stavanger Ap-forslag

  Fylkesvaraordførar Marianne Chesak frå Ap synest at det er frustrerande at partifellane hennar i Stavanger nå seier at dei ønsker å kutta rushtidsavgifta, dersom bommen blir snudd. Ho meiner det fører til forvirring.

  Marianne Chesak
  Foto: Tuva Skei Tønset / NRK
 • I dag er det rushtidsavgift

  Fra og med i dag er det igjen rushtidsavgift når du passerer bomstasjonene på Nord-Jæren. Stavanger Frps Leif Arne Moi Nilsen mener det er grunn til å se nøye på den neste bomregningen, da det nyeste datasystemet ikke kommer før i desember.

 • Gjeninnfører rushtidsavgift

  Fra mandag 25. mars 2019 blir det igjen rushtidsavgift i bomstasjonene på Nord-Jæren. Vegdirektoratet besluttet fredag at pausen på rushtakst i bomstasjonene er over.

 • Dale avviser Sandnes-utmelding

  Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) avviser overfor NRK at Sandnes kan trekke seg ut av byvekstavtalen. – Sandnes kan ikke forlate forpliktelsene. Det har vært kjent siden september, men de kan få til endringer gjennom reforhandlinger, sier han.

  Jon Georg Dale
  Foto: Erik Waage
Første oktober opna dei nye bomstasjonane på Nord-Jæren. Det skjer etter demonstrasjonar og hærverk.
Bompengedebatt i bystyresalen i Sandnes