Hopp til innhold

BG Group: – Lund er den beste for jobben

Olje- og gasselskapet BG Group har lett i flere måneder, over hele verden, etter en ny konsernsjef. Valget falt til slutt på Helge Lund.

Helge Lund

SLUTTER I STATOIL: Helge Lund har vært konsernsjef i Statoil siden 16. august 2004. Mandag ble det kjent at han går fra stillingen på dagen, for å begynne i britiske BG Group.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi er svært glade for å få en sjef av hans kaliber. Vi tror han vil passe godt inn med tanke på der selskapet er nå, sier kommunikasjonssjef i BG Group, Mark Todd, til NRK.

I dag kom nyheten om at Helge Lund slutter på dagen i Statoil, etter mer enn ti år i jobben, for å begynne som konsernsjef i britiske BG Group.

Selskapet har planer om å bli større de kommende årene, og mener den tidligere Statoil-sjefen er rett mann for jobben.

– Vi er et mindre selskap, men vi skal vokse, og da kommer hans egenskaper godt med, sier Todd.

– Har vist hva han er god for i Statoil

Han legger til at de også de siste åra har hatt en rask vekst, og at de nå vil fokusere på neste fase.

– Vi jobber nå med to store prosjekter, ett i Australia og ett i Brasil. Dette vil gi oss mye penger i løpet av de neste årene. Spørsmålet er derfor hvordan vi skal forvalte disse pengene på best mulig måte, sier Todd.

I et halvt år har selskapet lett over hele verden etter en ny konsernsjef.

– Vi ville ha den beste til å styre BG Group videre, og det viste seg at han var i Norge. Helge Lund har vist hva han er god for i Statoil, så dette har vi tro på, sier Todd.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BG Group sitt hovedkontor

BG Group sitt hovedkontor ligger i Berkshire, like vest for London. Dette blir Helge Lund sin nye arbeidsplass.

Går kraftig opp i lønn

Helge Lund slutter på dagen i Statoil, og starter i den nye jobben i BG Group i mars 2015.

– Det har vært et privilegium å lede Statoil gjennom ti svært spennende år, sier Helge Lund i en pressemelding sendt ut av Statoil.

Lund vil få en grunnlønn på 15.7 millioner kroner i året i den nye jobben. Bare det er over en dobling av lønnen i Statoil. I tillegg kommer bonusen.

– Det er et globalt marked, særlig innen olje og gass for tiden, noe lønnen hans reflekterer, sier Todd.

Følger med på nedgangstider

Helge Lund takker for seg i Statoil mens selskapet står foran en omstillingsprosess. Det er redusert aktivitet og mange oppdrag går til utlandet, noe som fører til nedbemanninger. Todd sier at de følger nøye med på situasjonen.

– Jeg kan ikke kommentere hvordan andre selskaper håndterer dette, men vi jobber mye med å se på hvor vi vil være de neste fem til ti årene. Til syvende og sist tror jeg at det vi leverer, særlig innen naturgass, har gode utsikter, sier Todd.

– Det vil alltid være opp- og nedturer, men i det lange løpet har industrien en god fremtid, legger han til.