NRK Meny
Normal

Beste sesongstart siden gullåret 2001

Viking har ikke hatt en bedre sesongstart i tippeligaen siden 2001. Da ble det gull i cupen og bronse i serien.

Stavanger 20140421.Eliteserien fotball 2014: Viking - Haugesund. Viking jubler etter mål under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Haugesund på Viking stadion mandag ettermiddag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det har vært mye å juble for i Viking så langt i år. Sesongstarten er den beste siden 2001.

14 poeng etter de seks første seriekampene er etter hvert blitt sjelden kost for Viking. Sist laget hadde en like god seriestart var i sesongen 2001 under Benny Lennartsons ledelse.

Da var også laget ubeseiret etter seks serierunder, noe de forble helt frem til midten av juni hvor laget tapte sin første kamp i ellevte serierunde mot Brann i Bergen.

Det året fikk laget bronse i serien, men vant cupfinalen mot Bryne og kvalifiserte seg til spill i Europa. Det var også forløperen for den berømmelige kampen året etter på gamle Stavanger stadion der Chelsea ble slått ut i europacupen etter Viking-seier 4-2 på hjemmebane.

Jonevret og Mjelde

Kjell Jonevret ser ut til å ha fått Viking inn på et vinnerspor. Den siste som lykkes med det var Benny Lennartson, en trener Jonevret selv spilte under i sin tid i Viking.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Jubileumskamp

Allerede mandag spiller Viking hjemme mot Odd. Det er også en jubileumskamp for å feire 10-årsdagen til Vikings stadion i Jåttåvågen.

Men i løpet av de ti årene har det vært lite å feire. Det kan det bli en endring på i år. Slår Viking Odd hjemme og Molde taper poeng borte mot Rosenborg klatrer Viking helt til topps på eliteserietabellen. Det er svært lenge siden skjedde sist.

Ubeseiret

Også i fjor sto Viking med fire seire etter de første seks kampene, men laget tapte også to kamper. Så langt i år er laget ubeseiret.

Jubileumskampen mot Odd vil bli markert på flere måter. 10-årsdagen feires med en gigantisk kake på 10 meter og familieaktiviteter på festplassen. Viking innviterer også alle som er født i 2004 til å gå gratis på kampen.
I tillegg blir det underholdning og tilbakeblikk på kampen mot Molde 1. mai 2004, dagen da Viking Stadion ble åpnet.