Hopp til innhold

«Gekko» (16) er nordisk mester i trial

Sondre «Gekko» Haga fra Riska Motorsykkelklubb i Sandnes tok gull, og er beste trail-junior i Norden.

Sondre «Gekko» Haga

Sondre «Gekko» Haga tok gull i ungdomsklassen under nordisk mesterskap i trial.

Foto: Annette Gilje Haga

Et gull i et slikt mesterskap viser at jeg er godt på vei mot å nå målene mine, sier Sondre «Gekko» Haga (16) i en pressemelding fra Riska Motorsykkelklubb.

I fjor tok han sølv i den individuelle konkurransen i nordisk mesterskap, men i år var han best av alle.

– Seieren i dag betyr utrolig mye for meg. Det var godt å ta revansje etter konkurransen i fjor, og denne seieren lover veldig godt for videre satsning.

Uvante løyper

Det nordiske mesterskapet i trial gikk av stabelen i Randers i Danmark lørdag, med litt andre forhold enn Haga er vant med.

– Løypene i dag var veldig annerledes enn det som er vanlig hjemme. Her var det ekstremt masse svinger i jordbakker, noe som gjør at små feil kan få store konsekvenser. Heldigvis var dette likt for alle, sier 16-åringen.

Går for dobbel-seier

Allerede i dag er det ny konkurranse for «Gekko» Haga. Da stiller han til lag-konkurranse sammen med resten av junior-landslaget i trial.

Norge har vunnet gull i de sju siste nordiske mesterskap i lag-konkurransen, og «Gekko» Haga skal gjøre sitt for at rekka fortsetter.

– Vi går for gull i morgen også! Jeg var med på å vinne i fjor, og jeg vil gjerne vinne igjen i år, sier han.

X-Trial Stavanger er en spektakulær motorsport konkurranse i Stavanger sentrum.

ARKIVVIDEO: ( 25.07.2015) Sondre «Gekko» Haga, hele Norgeseliten og flere fra trail-miljøet i Rogaland stilte til trail-show midt i Stavanger sentrum tidligere i sommer. Foto: Thomas Ystrøm/NRK.

Flere nyheter fra Rogaland