– Håper de ikke tar oss på alvor

Kamal Saaliti er klar for å score 15 mål i eliteserien for Sandnes Ulf.

Kamal Saaliti

Kamal Saaliti scoret Sandnes Ulfs tre første mål da laget so Sogndal hele 8-0 i La Manga.

Foto: Morten Wiik Larsen

Sandnes Ulf jublar etter eitt av åtte mål mot Sogndal

Sandnes Ulf jubler etter et av åtte mål mot Sogndal.

Foto: Morten Olsen / Digitalsport

Torsdag forrige uke slo Sandnes Ulf Sogndal hele 8-0 på La Manga. Kampen er utropstegnet etter en fantastisk sesongoppkjøring med store seiere i flere treningskamper. Kamal Saaliti scoret Sandnes Ulfs tre første mål mot Sogndal.

– Vi vant på en måte vi har trent på. De som så kampen så at det kunne ha vært flere mål. Vi var sinnssykt gode mot Sogndal, og vant fullt fortjent 8-0. Vi fikk styrket selvtilliten før det braker løs om litt over tre uker, sier Saaliti.

– Enda bedre enn i fjor

De lyseblå fra Sandnes slo Bryne 7-1, Randaberg 6-0, Vidar 3-2, men spilte uavgjort 1-1 mot Sarpsborg på La Manga.

– Det som har skjedd med oss er at vi har blitt litt bedre enn det vi var i fjor. Vi scoret mye i fjor og, men har blitt enda bedre i det meste. Det flyter for oss. Vi har blitt veldig effektive foran mål, og det bør vi være om vi skal holde oss i eliten, sier Saaliti.

Til tross for høy selvtillit trives laget godt som divisjonens underdog.

– Jeg håper de ikke tar oss på alvor, for vi har alt å vinne på det, men de såkalte ekspertene kan mene hva de vil, sier han.

– Viking skal ikke få en lett serieåpning

Vegard Aanestad, Sandnes Ulf - Sogndal.

Sandnes Ulfs Vegard Aanestad.

Foto: SandnesUlf.no

Saaliti har tidligere spilt i eliten med Hønefoss, og sammen ligner dagens Sandnes Ulf med nivået han møtte der.

– Nivået vårt nå er veldig høyt. Jeg tror det er veldig mange lag som vil slite mot oss, spesielt på hjemmebane. Vi har forsterket oss i vinter og vi har blitt mye bedre på treninger også. Ofte er jeg mer sliten på trening, enn på kamp, og det er jo et godt tegn, sier han.

Nå får laget besøk av Start til en siste treningskamp den 18.3. Den 26.3 starter serien, og Viking skal slås på hjemmebane.

– Jeg tror Viking er litt nervøse før de kommer til Sandnes. Jeg lover her og nå at de ikke får en lett kamp. De bør være godt forberedt før de kommer. Treningskamper og seriekamper er forskjellige, men vi har fått mye selvtillit og er godt forberedt, sier Saaliti.

I dag klokken 17.00 legges billettene til åpningskampen mot Viking ut for salg.

Vil score 15 mål på toppnivå også

Marokkaneren kom til Sandnes med mye lavere forventninger enn de han fikk innfridd.

– Jeg hadde ikke drømt om at det skulle ende sånn. Jeg kom til Sandnes for å prøve å være med å bidra til å gjøre Sandnes til et stabilt førstedivisjonslag, og når en da rykker opp første sesongen, og i tillegg nå leverer de resultatene i treningskampene som vi gjør er det ingen som vet hvor det vil ende, sier han.

Selv scoret Saaliti 15 mål i førstedivisjon fjor. Det utelukker han ikke å gjenta på høyere nivå.

– Det er ikke noe i veien for at det nei, sier han.

Sandnes Ulf snakker med Høiland

Tommy Høiland

Tommy Høiland er muligens på vei til Sandnes Ulf.

Foto: Bryne FK

Mandag formiddag ble det også kjent at Sandnes Ulf ønsker seg tidligere Viking- og Bryne-spiller Tommy Høiland inn på laget.

– Vi har hatt en telefonprat med Tommy Høiland, og har avtalt å treffe ham for et møte klokken 13.00 i dag. Det er selvfølgelig med tanke på å få til en overgang, sier daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espedal til RA.

Dette bekreftes også delvis av Brynes ledelse.

– Jeg kan bekrefte at Høiland er i samtaler med andre klubber, men vil ikke si noe om hvilke. Da Tommy kom tilbake til oss, gjorde han det klart at han ønsket å spille på et så høyt nivå som mulig. Han er overhodet ikke uønsket hos oss, sier Bryne-trener Tommy Bergersen til Aftenbladet.no.