NRK Meny
Normal

43-åring innrømmer voldtekt via internett

I flere måneder trua mannen fire jenter mellom 13 og 16 år til å gjøre seksuelle handlinger med seg sjøl eller hverandre, filme det og sende ham. Nå må han svare i retten.

Benedicte Storhaug og Marte Engesli i Haugaland tingrett

Benedicte Storhaug er bistandsadvokat for en av de fire jentene. Politiadvokat Marte Engesli er aktor i Haugaland tingrett.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Tiltalen mot mannen er omfattende, og strekker seg fra såkalt nettvoldtekt til trusler, seksuell omgang med dyr og ett seksuelt overgrep i fysisk forstand.

Nettvoldtektene mannen er tiltalt for skjedde ved at han trua jentene til å gjøre seksuelle handlinger med seg sjøl eller hverandre, og deretter filme eller fotografere alt med mobilen – for til slutt å sende det til ham.

Mandag morgen starta rettssaken mot ham i Haugaland tingrett. 43-åringen erkjenner skyld på sju av de totalt åtte tiltalepunktene.

Tre av de fire jentene blei utsatt for nettvoldtekter ifølge tiltalen, hver av dem flere ganger. Den yngste jenta var 13 år da det skjedde, og overgrepa mot henne skjedde over en periode på et halvt år.

Innleda forhold til 15-åring

Nettvoldtektene av de to andre jentene, som var 14 og 15 år gamle, pågikk i litt over to måneder. Mannen fikk de to jentene til å utføre seksuelle handlinger med hverandre ved å true med å sende to personer etter dem, eller varsle foreldrene, hvis de ikke gjorde som han sa.

Punktet 44-åringen ikke innrømmer straffskyld for, er det seksuelle overgrepet i fysisk forstand, mot ei jente som var 15 år gammel.

Ifølge Haugesunds Avis hadde mannen innleda et forhold til denne jenta en måned før han blei tatt av politiet. Den var hun som gjorde politiet kjent med saken.

Delte filmene vdere på nettet

Da hun vitna i retten, fortalte hun at de to møtte hverandre seks ganger. 43-åringen innrømmer å ha trua henne da hun ville ut av forholdet, men erkjenner ikke straffskyld for den seksuelle handlinga.

Prøver du å gå til andre med dette kommer det til å gå ille med noen som står deg nært. (...) Dette har jeg erfaring med ifra når jeg var torpedo og satt i fengsel. Stol på meg at dere vil få et helvete og bare du kan stoppe d. Tikk takk klokken går :):):) (...) Ikke tvil på at dette blir gjort for nå er jeg 110% klar til å gjennomføre (...)

Tiltalebeslutning fra Statsadvokatene i Rogaland

Mannen er også tiltalt for, og innrømmer, å ha delt overgrepsfilmene videre med andre på nettet. Hjemme hos ham fant politiet dessuten 537 bilder og 179 filmer med barn i seksualiserte posisjoner, voksnes seksuelle overgrep mot barn og seksuell omgang mellom barn og dyr.

Alle de fire jentene har fått oppnevnt bistandsadvokater. I retten i dag varsla samtlige at de vil fremme oppreisningskrav på vegne av sine klienter, skriver Haugesunds Avis. Haugaland tingrett har satt av fire dager til behandling av saken.

Statsadvokaten har tidligere opplyst til NRK at det er 15 års strafferamme for det mannen er tiltalt for.