Hopp til innhold

Familiefar (44) tiltalt for nettvoldtekt mot flere unge jenter

«Prøver du å gå til andre med dette kommer det til å gå ille med noen som står deg nært», slik presset familiefaren fra Haugesund en av de unge jentene til å tie stille om overgrepene.

Overgrepsbilder politi

NETTVOLDTEKT: Det er statsadvokat Birgitte Budal som kjører saken mot 44-åringen, som også er tiltalt for grove trusler og voldtekt der det benyttes trusler. (Illustrasjonsbilete)

Foto: NRK

En 44 år gammel mann fra Haugesund er tiltalt for mellom annet å ha presset fire jenter til ulike former for overgrep via internett, såkallet nettvoldtekt. Ei av jentene som er involvert er under 14 år mens de tre andre jentene er mellom 14 og 16 år.

Grove trusler

Birgitte Budal Løvlund

Statsadvokat Birgitte Budal.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Statsadvokat Birgitte Budal Løvlund sier at 44-åringen også er tiltalt for grove trusler og voldtekt der det benyttes trusler. Tiltalen gjengir flere av truslene mannen har kommet med.

«Og husk at eg finne deg i mårå og komme til å gjøre livet for deg, typen din og din familie jævligere enn du nåken gang kunne drømme om.»

«Prøver du å gå til andre med dette kommer det til å gå ille med noen som står de nært.»

«Dette har er erfaring med ifra når jeg var torpedo og satt i fengsel.»

«Tikk takk klokken går.»

Filmet overgrepene

Nettvoldtekten går ut på at mannen fikk jentene til å utføre ulike seksuelle handlinger som de fornærmede jentene filmet med mobilkamera og sendte dette videre til mannen.

Politiet har også i perioden november 2015 til april 2016 beslaglagt minst 537 bilder og 179 filmer som fremstiller seksuelle overgrep mot barn.

Disse har han delt og eller mottatt fra andre. 44-åringen er tidligere, etter det NRK vet, dømt for barnepornografi.

Advokat Ingrid Lauvås

Forsvarer Ingrid Lauvås.

Foto: Eurojuris Haugesund
Erkjenner straffskyld

Mannens forsvarer Ingrid Lauvås sier familiefaren erkjenner store deler av tiltalen, men ikke alt.

Lauvås ønsker ikke å utdype dette nærmere men vil komme tilbake til det i retten som starter i Haugaland tingrett 19 september og det er satt av fire dager til saken.

– Streng straff

Statsadvokat Birgitte Budal Løvlund sier at det mannen er tiltalt for innebærer høy straff.

Hun sier det ligger innenfor en strafferamme på 15 år, men vil ikke si noe nå om den konkrete straffepåstand de vil legge ned når rettssaken starter.