100 vil ha pengene for Spellemann-billettene tilbake

Stavanger konserthus har fått 100 klager fra publikummere som vil ha pengene igjen fordi de mener de ikke fikk se nok av Spellemann-showet 23. mars.

Spellemann 2013 i Stavanger konserthus

Spellemann-showet for 2012 foregikk i to ulike saler i Stavanger konserthus. Det meste skjedde i den ene, Zetlitz-salen. Flere i publikum i den andre salen, Fartein Valen, var skuffet etterpå.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Stavanger konserthus har mottatt 100 klager etter Spellemann-showet lørdag 23. mars. Showet ble sendt på TV, og foregikk i to ulike saler i Stavangers nye konserthus.

De 100 satt i «orkestersalen» Fartein Valen, og vil ha pengene tilbake, opplyser kommunikasjonsdirektør i konserthuset, Grete Straume.

Det var litt skuffende. Vi satt i feil sal, så det var jo ikke der det skjedde. Det var nesten slik at vi kunne ha sittet hjemme og sett det samme på fjernsynet.

Ingvild og Tone Rasmussen
Grete Straume

Greite Straume.

Foto: NRK Rogaland
Dag Hvaring

Dag Hvaring.

Foto: Ingvill bjorland / NRK

«Alt» skjedde i den andre salen

Under showet dagen før palmesøndag opptrådte både Kaizers Orchestra og brorparten av de andre artistene i den andre salen, som heter Zetlitz. I salen, som er spesialbygget for forsterket musikk, foregikk også de aller fleste prisutdelingene.

Flere blant publikum i den andre salen, Fartein Valen, mente de ble et slags B-lag, selv om de også de hadde betalt over 500 kroner for billettene.

Avgjørelse neste uke

Straume og konserthuset har sendt klagene videre til EyeWorks/Dinamo.

Palmesøndag sa Dag Hvaring, ansvarlig produsent for TV-sendingen, at «balansen mellom de to salene definitivt ikke var optimal».

Om klagerne får kompensasjon, og i så tilfelle hva slags, kan han først si noe om i neste uke.