- Gladmaten synser om besøkstall

Politiet tror ikke det er mulig å fastslå at 300 000 mennesker har besøkt festivalen.

Gladmat-festivalen

Lederen for Gladmat-festivalen i Stavanger, Heidi Netland Berge, har de siste dagene anslått at festivalen i år hadde 300 000 besøkende.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Lederen for Gladmat-festivalen i Stavanger, Heidi Netland Berge, har de siste dagene anslått at festivalen i år hadde 300 000 besøkende.

Seksjonslederen for orden i Rogaland politidistrikt, Bengt Jacob Rode mener det ligge mye synsing bak dette besøkstallet.

Les også: Gladmaten vil utvide festivalområdet

Les også: Politivakthold koster millioner

– Det bør være godt nok å se at arrangementet er bra besøkt. En kan uansett ikke finne tallet på folk i Vågen utan en inngang. Og flere går jo igjen. Det blir bare synsing, sier Rode til aftenbladet.no .

–Vanskelig å anslå tallet

Rode mener at det heller ikke er ideelt å telle publikum i Vågen i Stavanger gjennom å anslå hvor mange mennesker som befinner seg på et bestemt areal.

Når det gjelder Gladmatfestivalen forsvinner mye av arealet på grunn av teltene som brukes. Dessuten er det mange hindringer og folk holder til på begge sider i Vågen.

– Et noenlunde tall

Gladmat-ledelsen innrømmer overfor Aftenbladet at det er vanskelig å telle besøkende når mange kommer tilbake flere dager.

– Vi kunne, sammenlignet med i fjor, se at det var flere besøkende i år enn i fjor. I tillegg har vi hatt vakter ved inngangene som har stått med tellemaskinar i hånden. De teller ikke alle, men hjelper likevel til at vi kan få et noenlunde tall, sier Netland Berge.

Tror du på besøkstallene til Gladmat-festivalen?