skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 

- Rart å være et merkenavn

Kari Traa er mange ting. Olympisk mester, merkevare og ifølge ukebladet Her&Nå Norges mest sexy kvinne. De største overskriftene fikk hun likevel da hun stilte truseløs til fotosession for snart tre år siden. Sånn er livet snakker med henne om forbilder, makt og mening i portrettserien ”Idolenes makt”.

Av Gaute Zakariassen. Publisert 08.11.2004 10:14. Oppdatert 17.11.2004 17:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Det har blitt skrevet mye om Kari Traa, kanskje til og med litt i meste laget. For da de lettkledde bildene kom på trykk i bladet Ultrasport for snart tre år siden, var mediestormen et faktum. Sånn er livets reporter Kirsti Kraft går heller ikke rundt grøten: Hva var det egentlig med de bildene?

Dét bildet... Foto: Ultrasport/Johan Wildhagen
- Når jeg gjorde det fotooppdraget der, ble jeg enig med fotografen at vi skulle gjøre noe litt annerledes, og så tok vi litt forskjellige bilder. Vi tok de bildene dere har sett, og bilder dere ikke har sett, med mer bekledning.

Men hva var argumentet for at dere valgte de bildene dere gjorde?

- Egentlig var det vel bare at jeg selv syntes at bildene var kule. Samme hva du gjør her i livet, er det alltid en stor gruppe for og en stor gruppe i mot. Og det synes jeg er helt greit. Bildene fikk vel flere folk til å oppdage meg av den norske befolkningen, og kanskje litt i andre land. Men hadde jeg ikke vunnet OL en måned seinere, så hadde jeg vel vært i glemmeboka i dag.


Merkevaren Traa

Kari Traa har blitt 30 år, og knærne har etter hvert fått mye juling. Hun regner selv med å kjøre to sesonger til, men innrømmer at hun ikke er alltid er like god til å planlegge livet sitt. Nå er det på tide å bruke hodet framfor kroppen, og Kari håper å involvere seg mer i klesmerket Kari Traa etter hvert – en kleskolleksjon som blant annet omfatter vinter- og sportsklær, undertøy og gensere. Er det ikke litt spesielt å se andre gå rundt med klær som det står navnet ens på?

- Alt er rart i begynnelsen; det er en vanesak. Det var veldig rart å være på møter om klesmerket og snakke om å gjøre sånn og sånn med Kari Traa, og så var det ikke meg de snakket om! Det må være vanskelig for dattera til Bjørn Borg å ta med en type hjem, og se farens navn på trusa, ler Kari.

Sorgløs

På pallen som olympisk mester. Foto: Scanpix.
Kari tror ikke folk nødvendigvis ser opp til eller idoliserer henne, selv om de går med navnet hennes på klærne. Hun innser likevel at barn og unge er stadig mer merkebevisste, og innrømmer at hun sitter litt på begge sider av gjerdet som merkevaren Kari Traa:

- Jeg håper ikke det er sånn; jeg håper at folk kjøper klærne mine fordi de ser bra ut. Men kanskje de yngste gjør sånn. Du husker selv når du var liten, og hadde helter du så opp til. Det kan være sunt å ha forbilder, men jeg vet ikke om alle foreldre er fornøyd med at jeg er et forbilde for barna deres… Hvis de er skiinteresserte, er det jo fint.

Du er litt sorgløs?

- Ja, men det passer meg også. Jeg har den holdningen at ting alltid ordner seg, og jeg tar ingen sorger på forskudd. Jeg føler jeg er litt sånn enkel, sånn sett; jeg gjør ikke problemene større enn de er.

Sånn er livet, NRK P2, 8. november

Reporter Kirsti Kraft

Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOLENES MAKT

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no