skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 

Unge jenter føler skjønnhetspresset

Én av fire svenske jenter mellom 11 og 16 år føler seg presset av skjønnhetsidealene som formidles gjennom reklame og media, ifølge en ny undersøkelse utført på oppdrag av det svenske sosialdepartementet.

Av Gaute Zakariassen. Publisert 20.10.2004 16:44. Oppdatert 17.11.2004 17:07.
Undersøkelsen ble gjort i forbindelse med prosjektet FLICKA, som det siste halve året har jobbet med å kartlegge unge svenske jenters selvbilde og identitet.

Sara Damber
- Dette innebærer at det finnes titusener av unge jenter som kjenner seg presset i dag. Det kommer dessverre ikke som noen overraskelse, men snarere som en bekreftelse på det inntrykket jeg har fått, sier prosjektleder Sara Damber.

Blant guttene som deltok i undersøkelsen, var det bare åtte prosent som følte seg presset av det skjønnhetsidealet som presenteres i media. Undersøkelsen viste også at kun tolv prosent av jentene i den aktuelle aldersgruppen var fornøyd med eget utseende, mot tjuesju prosent av guttene.


- Dette handler om å se bakom tallene, og forstå hvordan medier og foretak bedriver sitt arbeid, og at de faktisk er i stand til å få unge jenter å føle seg utilstrekkelige og usikre, sier Damber i en uttalelse til avisa VG.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOLENES MAKT

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no