skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 
REPRISE: Tanke og Tendens:

En stemme for menneskeheten

Ben Okri
Ben Okri
I vesten blir nigerianske Ben Okri sett på som en slags "lenge etterlengtet afrikansk forfatterstemme". En merkelapp han selv finner altfor trang, til tross for at hans trilogi "The Famished road" (Den Sultne veien) er blitt berømt for å sette afrikansk mytologi og eldgammel åndetro på dagsorden

Publisert 14.04.2003 15:13. Oppdatert 21.07.2003 10:27.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
  • Hør saken  Hør saken Windows Media 32 kbps. ca. 28 min.
Hjelp | Mer lyd og video
Afrika fremstår i mange sammenhenger som "det glemte kontinent". Kanskje særlig i tider som dette, når hele verdens fulle oppmerksomhet er rettet mot aktivitetene i midt-østen. Til tross for både sultkatastrofe i øst-afrika, brutale stammekriger i midt-afrika og religiøse spenninger i kontinentets vestlige hjørne.

Ben Okri har - mer eller mindre ufrivillig - blitt tildelt rollen som en slags "stemme fra Afrika". Men det Okri aller helst vil er å få være en stemme for menneskeheten - i alminnelighet.

I Sånn er Livets bokbilag "Tanke og Tendens" forteller den nigerianske forfatteren Ben Okri om sin livsfilosofi, slik den gjenspeiles i hans mest berømte bøker: Trilogien som starter med boka Famished road - "Den sultne veien". Bok nummer to heter Fortryllesessanger, og den siste boka i trilogien heter "Uendelig rikdom" og kom ut på norsk i fjor høst.

Handlingen i alle bøkene utspiller seg i et fattig nabolag utenfor Lagos, der troen på ånder, myter og legender fortsatt lever i beste velgående. Okri mener at den største tragedien i vår tid er at materialismen er i ferd med å fortrenge denne eldgamle verdensoppfatningen, og at mennesker blir stadig mindre åpne for livets grunnleggende mysterierSånn er livet, NRK P2, 14. april 03Reporter er Camilla Bolling Frengen.

Bearbeidet for nett av Inger Braathen 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no