skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 

- Vær glad i den nasen du har!

Under årets filmfestival i Haugesund stakk Ane Dahl Torp av med Folkets filmpris og Amanda for beste kvinnelige skuespiller. Nylig ble hun også kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet Manns lesere. Hva mener hun selv om alt oppstyret rundt henne? Sånn er livets Kirsti Kraft møter Ane Dahl Torp i portrettserien ”Idolenes Makt”.

Av Gaute Zakariassen. Publisert 28.10.2004 11:37. Oppdatert 17.11.2004 17:13.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Ane Dahl Torp har spilt kvinnen i Thomas Giertsens liv og hun har vært alenemor på skråplanet i TV-serien ”Svarte penger, hvite løgner”. Som skuespiller har hun høstet mye anerkjennelse både av publikum og kritikere, og har i løpet av forholdsvis kort tid blitt et navn folk kjenner og gjenkjenner. Selv mener hun at hun aldri har vært hun pene, selv om mange norske menn tydeligvis ikke er enige i dét: I siste nummer av bladet Mann pryder Ane forsida som Norges mest sexy kvinne 2004.

Kjenner seg ikke igjen

Ane og "Sorte penger..."-motspiller Trond Espen Seim i nettmøte på NRK.no.
- Da de ringte og sa det, var min første reaksjon at det var litt komisk. Jeg er ikke direkte stolt av det, men da jeg ringte til moren min og sa jeg hadde vunnet, sa hun: Da er det i hvert fall ikke på grunn av puppene. Og det er jo en fin ting, synes jeg, for det er jo mye fokus på jenter med store pupper. Men jeg kjenner meg ikke igjen i bladet. Man er ikke så pen i virkeligheten som man er når man er styla og tusja og klippet og limt av proffe folk, hevder Ane.

- Du har ikke så verst utgangspunkt, da?

- Min far sang en sang til meg da jeg var liten, som inneholdt frasen ”Vær glad i den nasen du har!” Det synes jeg er et fint livsmotto. Hvis folk ser bladet i kiosken, og jeg står ved siden av med morratryne og uten sminke, så kan de godt synes at jeg ikke var så fin i virkeligheten, men det er dem vel unt!

Trenger ikke være på topp

Om Ane har et avslappet forhold til sitt eget utseende, hva synes hun egentlig om å være forsidepike for Mann? Føler hun at hun er med på å formidle uoppnåelige skjønnhetsidealer til unge jenter ved å la seg avbilde styla og retusjert?

Ane som kvinnen i Thomas Giertsens liv
- I blader skal man jo se fin ut, det skal man jo. Det er som å kle seg ut, og som bladene selv sier: de selger drømmer. Men det blir rart eller skummelt det øyeblikket man selv eller andre føler at man skal leve opp til slik folk er i blader. Jeg synes jo det er hyggelig at jeg er med, fordi jeg mener jeg er en vanlig jente med ikke spesielt store bryster. Du ser uansett folk som er penere enn deg og kulere enn deg og stiligere enn deg hele tiden. Men sånn er det bare. Man trenger ikke være on top. Alle har jo ting de ikke liker ved seg selv; hvordan man oppfører seg, snakker eller ser ut. Bare vær glad i den nasen du har!

- Er det sånn med puppene også? Du kunne ikke tenke deg større pupper?

- Jeg synes jo det er utrolig fint med store pupper, men jeg kunne ikke tenke meg å få ting lagt inn. Jeg sier ikke folk som gjør det er dumme, men jeg selv ville ikke kunne forholde meg til et slikt selvbilde, mener Ane.

Fortalte ham

Ane var en av dem som valgte å gi sin støtte til protestkampanjen tellhim.no i høst, og forfattet sammen med SV-politiker Inga Marte Torkildsen én av en serie aviskronikker som kritiserte USAs invasjon av Irak og den norske regjeringens bidrag til okkupasjonen. Hva skal til for at hun som skuespiller velger å engasjere seg i en sak?

- Det kommer helt an på saken. Når du er i min bransje, er din arena underholdningssidene i avisene. Rikssynser er et utskjelt begrep, og det kan kanskje være irriterende med folk som mener mye om alt, men jeg er egentlig bare glad for at folk rister tak i deg og sier fra om ting – jeg er ikke selv alltid like god til å følge med i hva som skjer i verden.

Sånn er livet, NRK P2, 28. oktober 04

Reporter Kirsti Kraft

Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOLENES MAKT

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no