skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 

- Ikke heng meg på veggen!

Scenesex, sjøsatte griser og illsinte nordlendinger – få nordmenn har klart å vekke så mye foragelse og indignasjon ved så mange forskjellige anledninger som Kristopher Schau, for tiden programleder for Et Norge i krig i NRK P3.

Av Gaute Zakariassen. Publisert 20.10.2004 16:40. Oppdatert 17.11.2004 17:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Sånn er livets Kirsti Kraft utfordret ham på hans syn på egen Idol-status og om hvordan han forvalter den makten han har.

Kristopher Schau tar i mot Sånn er livet hjemme i leiligheten på Sofienberg. Vaskemaskinen går i ett etter ei helg med spillejobber, og Kristopher serverer te med honning iført filttøfler størrelse 50.

Spekulativt?

Fuck for Forest sjokkerte Quart. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sånn er livet har kommet på besøk for å snakke om medier, makt og kjendisstatus, noe Kristopher Schau burde ha gode forutsetninger for å mene noe om. Som programleder av Karate og Et Norge i Krig, medlem av Team Antonsen og vokalist i metallbandet The Cumshots har han fått mye oppmerksomhet de siste årene, og slett ikke alltid av positiv art. Senest i sommer høstet han storm da regnskogaktivistene i Fuck for Forest hadde sex på scenen under The Cumshots’ konsert på Quartfestivalen. Blant publikum sto ungdom helt ned i trettenårsalderen.

- Det ble sagt at det vi gjorde var spekulativt, samtidig som alle avisene trykte bilder der det så ut som jeg var en del av akten. Det ble klaget på at vi tok fokuset vekk fra musikken, men samme aviser unnlot å anmelde konserten! Jeg synes vi så hvem som virkelig var spekulative i denne saken. Det hele var egentlig bare et toskete samfunnseksperiment som falt tilbake på oss selv. Men trettenåringer har jo ingenting å gjøre på en Cumshots-konsert uansett, sier Kristopher.

Uten substans

Når noen stikker seg ut i så mange forskjellige sammenhenger som Kristopher Scau gjør, ville det være naturlig å anta at han selv oppsøker rampelyset. Er det viktig for ham å være kjent?

Det verste et menneske kan bli? Foto: Kevin Winter/Getty Images
- Nei, det er ikke viktig. Det kommer ikke noe godt ut av det… Eller jo, det kommer noe godt ut av det i og med at du kan jobbe med det du liker. Men det er litt slitsomt. Hvis man er litt frynsete en dag, så holder man seg inne. Det er litt vanskelig å slappe av. Man holder seg unna Karl Johan i helgene, liksom. Det er litt trist at folk er hypp på å hilse på deg bare fordi de har sett deg et sted. Det er så substansløst! Man bæljer jo ikke på gata når man ser en person som jobber i kassa på nærbutikken.

- Hvilke reaksjoner får du?

Det går mye i brøling… Uartikulert, guttural brøling fra det genetiske bunnmaterialet i Nasjonen Norge, sier Kristopher oppgitt.

Kristopher Schau har etter hvert måttet finne seg i at folk snur seg etter ham på gata. Men synes han det er greit at barn har plakaten hans på veggen?

- Nei, det kan jeg ikke forsvare. Men si til dem at de skal gjøre det de har lyst til, slik jeg har gjort.

- Føler du at du har ansvar for å formidle visse verdier?

- Jeg mener at all promotering er negativt, enten det er snakk om verdier eller produkter. Du ender fort opp med å bli Sting, og det er noe av det verste et menneske kan bli. Da kunne jeg ikke sett meg selv i speilet, avslutter Kristopher Schau.

NRK P2 Sånn er livet 21. oktober

Reporter Kirsti Kraft

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOLENES MAKT

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no