skilleHør DK i nettradioen (brun) skilleMusikk: Bach eller Beatlesskille_slutt
3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Sånn er livet
 
 

Kristopher Schau møtte sin overmann

I portrettserien ”Idolenes makt” ser Sånn er livet nærmere på kjendiser og den makten de besitter i kraft av å være nettopp kjente. Førstemann ut er Kristopher Schau – musiker, programleder og ekstrem komiker. Er han sitt ansvar bevisst?

Av Gaute Zakariassen. Publisert 20.10.2004 16:41. Oppdatert 17.11.2004 17:05.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Mye av det Kristopher Schau har gjort handler om å teste og bryte grenser. Som altetende medarbeider i XL og TV-TV har han smakt på kuhaler, drukket akvarievann og dyttet i seg knekkebrød marinert i tran.

Fysiske grenser

Det mest ambisiøse stuntet kom for to år siden i form av prosjektet Forfall, der Kristopher stengte seg inne bak et utstillingsvindu på Karl Johan for å teste sine fysiske grenser. I løpet av én uke utsatte han seg blant annet for hetesjokk, koffeinsjokk og fløtesjokk, alt mens publikum fulgte med fra gata, på TV og på nett. Lå det noe politisk budskap bak?

Kroppslig forfall for åpen scene
- Det er ikke noe problem å forklare alt i hjel, men jeg synes at det da lett kan miste litt av kraften i etterkant. Det var en test, og det viste seg å være utrolig lærerikt på tusen plan i forhold til hvor ille det kan gå! Jeg lærte veldig mye om hvordan media håndterer ting, og hvor lett det er å trekke dem i ulike retninger. Men mest av alt lærte jeg UTROLIG mye om egen fysikk.

Sjel til salgs


Nå i høst kom Kristopher tilbake på lufta med programmet Et Norge i Krig, hvor han viser fram en mørkere, mer alvorlig side av seg selv, om enn ikke helt uten humor. Mens han i Forfall ofret sin fysiske helse i vitenskapens navn, auksjonerte han i Et Norge i krig nylig bort sjelen sin på lufta. Den heldige vinneren ble TV2s Thomas Numme, som for 18500 kr kunne spasere sin vei med Kristophers sjel og tilhørende kjøpsbevis.

- Jeg syntes det var et interessant tema. Vi er jo per definisjon et religiøst samfunn, og det ligger i religionen vår at vi skal ha en sjel. Hva vil det i så fall si å selge den? Jeg burde falt om og dødd i henhold til de fleste religioner. Det hele var vel et bevis på at det ikke er noe mer etter livet.

Selv om Kristopher har gjort det til sitt varemerke å tøye grensene for hva som er sømmelig og/eller spiselig, må han av og til se seg slått av amatører:

- Ja, det har skjedd. I XL-tida var det folk som skulle spise ganske mye rart. Jeg har sett en litt for voksen mann drikke sin egen avføring ute i distrikts-Norge. Fra et halvlitersglass. Jeg ble selvfølgelig litt imponert, men det var også et veldig trist skue, sier Kristopher til Sånn er Livet.

Sånn er livet NRK P2, 21. oktober

Reporter Kirsti Kraft

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM IDOLENES MAKT

 
Søk i NRK Nettradio
Sånn er livet: programleder
25 SISTE SÅNN ER LIVET
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no