Hopp til innhold

Her har herr og fru blåmeis flyttet inn

Bli med inn i et svært uvanlig ettromsleilighet. Paret som bor her er blant stamgjestene i i Piip-Show sin kaffebar.

Blåmeisene Silje og Pål i Piip-Show bygde reir i april.

Blåmeis i Piip-Show

BLÅMEIS: I over fire uker har folk fra hele verden fulgt med på livet Piip-Show sin kaffebar. Blåmeisene aner ingenting om dette og er nå kun opptatt av å gjøre seg klare for å stifte familie.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande
Piip-Shows fuglekasse

NESTEN VANLIG: Hjemmet til blåmeisene Pål og Silje er en nesten helt vanlig fuglekasse.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

I fire uker har vi fulgt livet til fugler og et par ekorn i Piip-Show sin stilfulle kaffebar. Blåmeisene har streifet rundt i nærområdene hele vinteren. Nå har de funnet et pent innredet hjem.

– Dette er en vanlig fuglekasse som henger i et tre. Det som ikke er så vanlig er at den har tapet, bilder på veggene og filmes konstant, forteller fotograf Magne Klann.

Paret vårt heter Silje og Pål, og de har allerede laget et lite reir i sitt nyoppussede hjem. Det har blitt riktig hjemmekoselig for dette er som du ser ingen vanlig fuglekasse.

Justerer innredningen

Men akkurat som den nybakte ekornmammaen Ester har gnagd sin signatur på hjørnet av baren, vil blåmeisene helt tydelig sette sitt eget personlige preg på leiligheten de har skaffet seg.

Dermed er tapeten rundt inngangsdøren på i ferd med å bli til reirmateriale. Modellmaker Lars Aurtande har allerede blitt nødt til å utføre litt vedlikehold på fuglekassen. Men fra nå av kommer naturen stort sett til å få gå sin gang uten annet enn å bli kameraovervåket og kringkastet til alle som vil følge med.

For selv om blåmeis er jålete fugler som er stolte av fargene sine er det tross alt ikke interiøret som er det viktigste i livet.

Nå bygges det reir hos blåmeisparet Silje og Pål i NRK Piip-Show.

REIRBYGGING: Blåmeisene var på visning og flyttet inn i begynnelsen av april. De har valgt å bruke deler av tapeten til å bygge reir med.

Snart stor familie

Nå handler det nemlig snart om å stifte familie. Om å legge egg, ruge, klekke, mate og oppdra en stor ungeflokk.

Litt etter påske kan vi regne med at Silje begynner å legge egg. Og siden går det slag i slag til godt ut i juni.

Og du – du skal få følge med på livet til denne familien helt til de flytter ut fra ettromsleiligheten i Seljeskogen.

Ekorn og blåmeis i Piip-Show

GRATIS MAT: Stamgjestene har vært mange i kaffebaren som fortsatt holder åpent. Men nå er både ekorn og fugler opptatt med å få seg, og mate, barn.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Kaffebaren er fortsatt åpen

– Etter en måned med Piip-Show er jeg spent på hvordan folk vil motta noe nytt, sier Magne Klann som er mannen bak Piip-Show.

Om du synes at ett stillestående kamera som filmer et lite rom høres kjedelig ut, tar du feil.

– Ikke én dag har vært den forrige så langt i Piip-Show og nå blir det enda mye mer som skjer foran kamera de neste månedene.

Selv meisene er opptatt av hekking, er både de og andre av skogens innbyggere glade i å stikke innom kaffebaren. Den kommer derfor til å være åpen i flere uker framover til glede for folk fra hele verden.

Laster Twitter-innhold

Les også: