Denne lurte nesten alle

Se hvem som tippet riktig i Piip-Shows konkurranse om antall arter i løpet av dagen.

Ekornet Espen er en ivrig bargjest i NRKs Piip-show.

ESPEN: Denne spretne karen kalles Espen Ekorn og sammen med sin fru Ester har han vært en av stamgjestene i Piip-Show i vår.

Foto: Magne Klann

Silje og Påls hus i Piip-Show

NYE VINKLER: På NRK2 i dag får du se mer enn på NRK.no/piipshow. Her bor blåmeisene Silje og Pål sammen med sin ungeflokk. Paret er «hovedpersonene» i Piip-Show og har vært med helt siden starten 11. mars.

Foto: NRK

I 67 dager har fuglene på kaffebaren og i to fuglekasser blitt overvåket av mennesker fra hele verden. På fuglebrettet – som er forkledd som kaffebar med trådløst nett, innlagt strøm og kameraovervåkning – har det skjedd mye rart.

Blåmeisene er hovedpersonene i Piip-Show, men en rekke andre fugler dukker også opp for å spise i kaffebaren. Over 15 fuglearter har vært innom i løpet av våren – pluss et par ekorn og noen katter.

Piip-Show med svarthvit fluesnapper på NRK2

NYE NABOER: For første gang får vi se livet til nabolagets sist innflyttede par. Her er herr Svarthvit fluesnapper i døra. Leiligheten måtte han og kona kjempe seg til...

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Flere vinnere

I dag ryddet NRK2 sendeskjemaet for å gi plass til en hel "fuglenes dag". Samtidig oppfordret vi seerne til å tippe på hvor mange arter som ville stikke innom i løpet av søndagen.

Fra klokken 06 til 1930 har folk fra hele landet kastet seg med i konkurransen. Mange lot seg nok lure av fuglene og tippet ni, men ekorn er også en art.

Riktig svar ble dermed ti arter:

Piip-Show-boka

Dette er en av premiene vinnerne av konkurransen får.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

- Grønnfink
- Flaggspett
- Pilfink
- Skjære
- Blåmeis
- Kjøttmeis
- Spettmeis
- Ringdue
- Svarthvitt fluesnapper
- Ekorn

De heldige vinnerne som vil få tilsendt premie i posten, er:

1) Mary Johannesen, Loddefjord

2) Anne Marit Huse, Ålesund

3) Grethe Raddum, Oslo

4) Steinar Olaus Syversen, Trondheim

Kjøttmeisene flyttet ut

Kjøttmeisungene i Piip-Show forlot reiret.

PÅ EGNE VINGER: Ungeflokken til kjøttmeisparet som seerne har gitt de kongelige navnene Victoria og Albert forlot reiret tidligere denne uka.

Ringdue i Piip-Show

NYE FUGLER: Sendinga på NRK2 startet allerede kl. 06.00 søndag morgen. Første gjest var en ringdue som for første gang besøkte Piip-Shows kaffebar.

Foto: NRK.no/piipshow

De siste ukene har Piip-Shows seere fått følge to ettromsleiligheter ekstra tett. I den ene bor blåmeisene Silje og Pål som har en gjeng små nøster som de kommer til å mate hele dagen – også på NRK2.

I den andre bodde Victoria og Albert. Deres fem «tenåringer» hoppet og flakset ut i den store verden tidligere denne uka. Kanskje får vi se dem i kaffebaren snart?

Det bor også flere fuglefamilier i nabolaget. Akkurat som at ikke alle mennesker er like glade i kaffe latte er ikke alle fugler like glade i frø og nøtter. Dermed dukker ikke alle opp i baren, men fra i dag kan du likevel få se noen slike fugler.

For første gang får vi bli med inn i leiligheten til svarthvit fluesnapperne som har tatt over en kjøttmeisleilighet i nærheten av baren.

Fugleshowet fortsetter

Direktesendingen på NRK2 er over, men hvor lenge Piip-Show fortsetter på NRK.no er fortsatt uvisst.

- Det er det fuglene som bestemmer. Vi følger dem, og når fuglene flyr ut av kassa, så avslutter vi sendingen. En snau uke til vil jeg gjette det tar, sier mannen bak Piip-Show, Magne Klann.

Få ditt bilde i baren!

Knips Piip-Show-øyeblikk og fugler du ser! Tagg #nrkpiip på Instagram eller send dem med ett piip til 1987.

Utvalgte bilder vises på skjermen i baren eller her på NRK.no/piipshow.

Hele våre har NRK.no sendt direkte fra kaffebar og små ettromsleiligheter med fugler. På fuglenes dag sender også NRK2 den 76. dagen av Piip-Show.