Narkotikaaksjon på Østlandet
Foto: Olav Rønneberg / NRK

Storaksjon mot narkotikanettverk

Oppsummert

Flere kjente kriminelle ble pågrepet i en omfattende aksjon på Østlandet mandag 17. august. Politiet har beslaglagt store mengder narkotika og penger. En av de pågrepne er Metkel Betew, som ble dømt til 16 års forvaring for Nokas-ranet i Stavanger.

 • Polititeori: Betew leder narkoliga

  Politiet mener Nokas-dømte Metkel Betew fremstår som lederen for en stor narkotikaliga i Oslo, skriver VG. Ligaen ble avslørt i Oslo den siste uken etter flere pågripelser på Østlandet. Betew selv hevder han ikke har gjort noe straffbart.

 • Hernes tatt med skarpe skudd

  Bandidos-profil Lars Hernes, som torsdag ble varetektsfengslet, bar en pistol med lyddemper og flere skudd i magasinet da han ble tatt, sier politiet. Politiet mener han hadde planer om å drepe da han ble tatt. Hernes mener han er uskyldig.

 • Fire uker i varetekt for Harnes

  Politiet fikk rettens medhold i å varetektsfengsle Lars Harnes i fire uker med brev-, besøks og medieforbud. Harnes møtte selv i fengslingsmøtet i formiddag, men nektet straffskyld for å ha skulle inngått drapsforbund.

 • Lukkede dører i Harnes-saken

  Dørene blir lukket under Harnes' fengslingsmøte. Begrunnes med bevisforspillelsesfare. Han er siktet for å ha planlagt drap sammen med andre. Dommeren legger vekt på alvorligheten i saken og at flere personer kan være involvert. Kjennelsen er ventet klokken 15.

Flere kjente kriminelle er pågrepet i en omfattende aksjon på Østlandet. Politiet har beslaglagt store mengder narkotika og penger.