NRK Meny
Normal

Lukkede dører i Betews fengslingsmøte

OSLO TINGRETT (NRK): I ettermiddag satt Nokas-dømte Metkel Betew i fengslingsmøter, etter å ha blitt pågrepet i en omfattende narkotikasak. Betew hevder han er uskyldig og offer for en misforståelse.

Marius Dietrichson

NEKTER: Marius Dietrichson forsvarer Metkel Betew. Han sier klienten nekter all skyld.

Foto: NRK

Line Presthus

OMFATTENDE: Politiadvokat Line Presthus sier det dreier seg om en omfattende sak.

Foto: Martin Zondag / NRK

Betew er først ut av de ni som i dag fremstilles for varetektsfengsling etter en politiaksjon mandag mot et narkotikanettverk på Østlandet.

Politiet skal internt ha gitt den store narkoaksjonen opersjon «Sult». Politiadvokat Line Presthus sier til NRK at man ikke utelukker flere pågripelser, eller at siktelsene utvides.

Ifølge Presthus har politiet gjort store beslag av hasj og sentralstimulerende midler.

Politiet vil be om at de siktede varetektsfengsles i fire uker.

– Må bero på feil

Før fengslingsmøtet sa Betews advokat Marius Dietrichson at han klient ikke forstår hvorfor han er pågrepet og siktet i saken.

– Han nekter straffskyld for de anklagene som er rettet mot ham og mener det må bero på en feil at han er arrestert, så han ber seg løslatt, sier Dietrichson til NRK.

Politiadvokat Line Presthus sier til NRK at politiet vil be om lukkede dører i fengslingsmøtet for Betew og alle de andre siktede. Dommeren ga politiet medhold i dette, og presse og tilhørere ble derfor sendt på gangen.

Dommeren begrunnet dette blant annet med at Betew fortsatt ikke har forklart seg for politiet.

Ved 14.30-tiden var Betews fengslingsmøte over, men det er ventet at kjennelsen vil ta tid siden den samme dommeren skal ha fengslingsmøte for to av de medtiltalte.

Advokatfullmektig Albulena Krasniqi, som representerte Betew i fengslingsmøtet, sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld. Utover det ønsker hun ikke å kommentere hva hennes klient forklarte i møtet.

Samtidig pågår det parallele fengslingsmøter i to andre rettssaler.

– Avverget voldshandlinger

Politiet mener å ha avverget planer om ran og drap med storaksjonen i Oslo mandag, ifølge VG.

– I klartekst betyr det at vi sannsynligvis har punktert ransplaner og drapsplaner, i det minste enn så lenge, sier politiinspektør Einar Aas til VG.

Han vil ikke kommentere dette ytterligere overfor NRK.

– Jeg har sett i media at alvorlige voldshandlinger er avverget i en annen sak, men det forholdet er ikke en del av anklagene mot min klient, sier Dietrichson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger