– Grilstad Fabrikker i Trondheim har påvist spor av E.coli i krydderet "Paprika Rosen", som brukes i bedriftens pepperonipølse, skriver Mattilsynet på sin nettside.
Nittedal-firmaet Ingredia har levert denne typen krydder til fabrikken i Trondheim, skriver Romerikes Blad.
På lager
Krydderpartiet der E.coli-bakterien er oppdaget, er bare solgt til Grilstad i Trondheim. resten av krydderpartiet er fortsatt på lageret i Nittedal.
Partiet med pepperonipølse er også fortsatt på lager, og ikke i butikkene.
Krydderpartiet er nå sperret for videre distribusjon og Mattilsynet på Romerike, har nedlagt omsetningsforbud.
Ikke den farligste
Mattilsynet presiserer at denne E. Coli-bakterien ikke den samme typen som er påvist i morrprodukter fra Gilde.
Nasjonalt Folkehelseinstitutt opplyser likevel at også denne varianten av E.Coli kan fremkalle sykdom og smitte til mennesker.