Hopp til innhold

Restauranter tvangsstenges

Den brune kafeen Schrøder er en av fire restauranter som ble stengt etter at Mattilsynet var på besøk i går.

Mattilsynet gjennomfører i disse dager den omfattende restaurantkampanjen "Rent bord" i Oslo.

En rekke restauranter har blitt stengt på grunn av dårlig hygieniske forhold de siste dagene.

 

Harry Holes favoritt stengt

Bare i går måtte fire av 21 kontrollerte spisesteder stenge dørene, deriblant krimhelten Harry Holes favoritt, Schrøder. 

Jo Nesbø på Schrøder
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

 

Der ble det blant annet funnet fluer på kjøkkenet og biller i kjelleren.

Også Amundsen/Nobile på Frogner, Village Tandoori i Bygdøy Alle og Maliks/ Mroueh i Waldemar Thranes gate ble stengt.

I alle fire restauranter ble det påvist gjennomgående dårlig hygiene og renhold av utstyr og lokaler. På ett av stedene ble det funnet lett bedervelig mat i romtemperatur, og personalet på flere av stedene hadde mangelfull kompetanse om hygiene.

Nedenfor kan du lese Mattilsynets vurderinger av hver enkelt restaurant: 

Amundsen/Nobile, Frognerveien 1a:

· Gjennomgående dårlig renhold av lokaler

· Manglefullt renhold av kjøkkenutstyr.

· Fare for kryssforurensning ved håndtering av matvarer: samme skjærefjøl ble brukt til råvarebehandling av kjøtt og råvarebehandling av frukt uten å vaske fjøla i mellom.

· Lettbedervelig mat ble lagret i romtemperatur.

· Manglende kompetanse og opplæring av ansatte 

Village Tandoori, Bygdøy Alle 65:

· dårlig renhold av lokaler og utstyr

· dårlig orden og mangelfullt vedlikehold i lokalene

· manglende temperaturkontroll ved oppbevaring av næringsmidler

· ansatte mangler opplæring i næringsmiddelregelverk og produksjonshygiene 

Schrøder, Waldemar Thranes gate 8:

· Manglende skadedyrssikring

· Dårlig renhold av lokaler og utstyr

· Dårlige håndvaskrutiner

· Manglende vedlikehold av lokaler

 Maliks/ Mroueh, Waldemar Thranes gate 10:

· Dårlig renhold og vedlikehold

· Håndvask på personaltoalettet var ikke i bruk

· For høye temperaturer i kjøleinnretninger for næringsmidler

· Manglende kompetanse hos ansatte på hygiene og regelverkskrav