Nye beredskapssenteret på Taraldrud
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Nytt beredskapssenter for politiet

Oppsummert

Beredskapssenter for politiet skal ligge på Taraldrud i Akershus. Det skal tas i bruk i løpet av 2020, og inneholde innendørs og utendørs skytebane, flere kontorer, helikopterhangar og kunstig landsby kalt SIBO-landsby.

  • Første spadetak beredskapssenteret

    Justisminister Sylvi Listhaug har tatt første spadetak på politiets nye beredskapssenter på Taraldrud i Ski. Senteret skal tas i bruk i 2020. Etableringen av beredskapssenteret var et av rådene fra Gjørv-kommisjonen etter terroren 22. juli 2011.

  • Krever ekstern gjennomgang

    Man trenger en ekstern gjennomgang av beredskapssenteret på Taraldrud, mener Nicholas Wilkinson fra Akershus SV. Østlandets Blad skriver at han har støtte fra Sp og Ap, og nå jobber for et flertall med KrF og Venstre før statsbudsjettet vedtas.

    Nye beredskapssenteret på Taraldrud
    Foto: Justis- og beredskapsdepartementet
Magnus Takvam kommenterer Tor Saglies uttalelser om beredskaps- senteret
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsenholder pressekonferanse om beredskapssenteret på Taraldrud
Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski. Det bekrefter justisminister Anders Anundsen (Frp) overfor NRK nå. Dermed blir det ikke den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo som skal huse det nye nasjonale senteret.