NRK Meny
Normal

Ny sikkerhetskontroll på OSL

G4S har blitt tildelt kontrakten om sikkerhetskontroll på Oslo Lufthavn (OSL). Kontrakten har en årlig verdi på 250-300 millioner kroner per år.

Sikkerhetskontroll Gardermoen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Sikkerhetskontrollen på OSL er Norges største og viktigste oppdrag i vår bransje. Vi er stolte over å vinne denne kontrakten, men først og fremst ydmyke overfor den oppgaven vi går til, sier Vidar Berg, Country Manager i G4S Norge.

Kontroll av passasjerer

Kontrakten omfatter sikkerhetskontroll av passasjerer og øvrig sikkerhetskontroll på hele lufthavnen. Kontrakten har en årlig verdi på mellom 250 - 300 millioner kroner og det nye selskapet starter 1. mars 2008.

Ansatte skal beholde jobben

G4S har opprettet kontakt med den nåværende leverandøren Adecco Airport Security om en mulig virksomhetsoverdragelse av selskapet. Country Manager, Vidar Berg, anser dette som en viktig del av avtalen.

- Vi ønsker å overta virksomheten som Adecco Airport Security har drevet og har opprettet dialog med Adecco om dette. En slik løsning innebærer at alle ansatte i Adecco Airport Security vil bli tilbudt jobb i G4S. Det er viktig for oss å kunne bygge videre på det beste av den erfaringen og kompetansen de ansatte har bygget opp, når vi overtar driften.

Anmeldt grunnet overtid

I fjor anmeldte Arbeidstilsynet Adecco på grunn av all overtiden deres ansatte, sikkerhetsvaktene, måtte jobbe.

- Vi er godt fornøyd med valget av G4S som ny leverandør av sikkerhetskontrollen på OSL. Beslutningen bygger på en helhetsvurdering av kvalitet og pris. Spesielt er vi glad for at alle hos vår nåværende leverandør, Adecco, vil tilbys jobb i det nye selskapet, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Nic Nilsen i en pressemelding.

Anmelder Gardermoen vaktselskap