Nektet straffskyld for gjengdrap

Drapstiltalte Stig Millehaugen sa seg ikke skyldig da saken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

Stig Millehaugen i Oslo tingrett

Sikkerheten var på topp da hovedforhandlingen mot tiltalte Stig Millehaugen startet i Oslo Tingrett mandag. Millehaugen står tiltalt for å ha skutt og drept den tidligere Young Guns-lederen i januar 2009.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Millehaugen står tiltalt for å ha skutt og drept den tidligere Young Guns-lederen i januar 2009.

Drapet skal ha blitt utløst av konflikter mellom kriminelle gjenger i Oslo etter at A-gjengen ble oppløst.

Mannen ble funnet skutt i hodet i en Mercedes personbil i Haugerudveien tidlig om kvelden 19. januar 2009. Bilen var blitt tent på, og liket svært forbrent.

– Når man ser tilbake på tidligere domfellelser for den tiltalte, så viser det en person som har begått alvorlig kriminelle handlinger ved flere anledninger. Derfor mener vi at 21 år forvaring er en riktig reaksjon, sier statsadvokat Svein Holden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Haugerud drapet

Offeret ble funnet skutt i hodet i en Mercedes personbil i Haugerudveien tidlig om kvelden 19. januar 2009. Bilen var blitt tent på, og liket ble påført store brannskader.

Foto: Knut Falch / Scanpix

Bestilte drap på facebook

En annen mann står tiltalt for å ha bestilt drapet av Stig Millehaugen ved hjelp av en falsk profil i nettsamfunnet Facebook.

Også han nekter straffskyld i Oslo tingrett mandag.

Den omtalte profilen på en fiktiv kvinne som ble opprettet, hadde ikke vært i bruk siden drapet. Den ene av brødrene skal ha opprettet kontoen og brukt e-postadressen til et annet medlem i B-gjengen som kontaktadresse.

– Det er en tolkning av et bevis som jeg ikke deler. Kommunikasjonen på nettstedet er ikke planlegging av drap, sier 29-åringens forsvarer, Per Johan Sjong Larsen.

Søkte hjelp på bensingstasjon

Alex Eduardo Ruiz Fuica skal ha vært vitne til det som skjedde. Han forklarte at han satt i bilen sammen med Young Guns-lederen og Millehaugen da drapet fant sted.

Millehaugen skal ha forsøkt å ta livet av ham også, men Fuica løp fra bilen og søkte hjelp på en bensinstasjon i nærheten, ifølge det han har forklart i avhør.

Millehaugen risikerer lovens strengeste straff, 21 år forvaring, dersom han blir funnet skyldig i overlagt drap. Det er satt av ni uker til saken i Oslo tingrett.

Se video

Video Facebook sentralt i drapssak

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.